avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită **Se pot adăuga completări la o contestație la ...
Discuție deschisă în Executare silită

**Se pot adăuga completări la o contestație la executare după ...

**Se pot adăuga completări la o contestație la executare după depunerea inițială?**

Buna ziua,
Am o situație juridică și aș aprecia un răspuns profesionist. Recent, am făcut o contestație la executare. Deoarece mai aveam doar o zi pentru depunerea acesteia, și eram plecat din tara, am rugat un prieten care a formulat și depus contestația în termen. Deoarece era totul pe graba s-au cerut anularea actelor de executare din cauza prescrierii...

La momentul respectiv, deoarece eram plecat din tara,nu am avut posibilitatea de a verifica conținutul dosarului de executare. Zilele trecute, s-a dat prima rezoluție, iar acum dosarul este în faza în care Banca urmează să depună întâmpinare. Încă nu s-a stabilit termenul.

Astăzi am reușit să consult dosarul și am citit contestația. Cel care a depus contestația mea a cerut doar anularea actelor de executare pe motivul prescrierii . Totuși, acum citind dosarul , am descoperit că în dosarul de executare există și alte nereguli care ar putea fi invocate, dar care nu au fost incluse în contestația inițială.

Întrebare:
Pot să depun completări la contestația formulată inițial pentru a adăuga și alte cerințe și motive de nulitate? Dacă da, există anumite condiții sau limitări de care ar trebui să țin cont?

Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui sa discutati cu un avocat, caci fiecare capat de cerere are termenul sau. De regula termenul de 15 zile (comun in contestatii) curge din aceeasi zi, insa nu mereu. De exemplu trebuia ceruta incetarea executarii... mergeti la un avocat.
Cred că am pus întrebarea greșit:
In contestație s-au cerut:
1. Solicităm admiterea contestației la executare în sensul de a dispune anularea executării silite și implicit a actelor de executare întocmite......
2. Solicităm sa constatați intervenită prescripția dreptului creditoareide a mai solicita.......că urmare a scurgerii unei perioade mai mari de 3 ani....

In motivarea cererii s-au invocat excepția prescripției dreptului de a mai cere executare silita...
Întrebarea mea e daca mai putem pune la dosar și alte motivări?

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Ar trebui sa discutati cu un avocat, caci fiecare capat de cerere are termenul sau. De regula termenul de 15 zile (comun in contestatii) curge din aceeasi zi, insa nu mereu. De exemplu trebuia ceruta incetarea executarii... mergeti la un avocat.

Unele mai pot fi adaugate, altele sunt peste termen, depinde daca sunt de fapt, de drept, anterioare sau ulterioare introducerii contestatiei, daca se afla deja in contestatie mentionate indirect sau nu.
Capatul doi de cerere e problematic, nu stiu de ce nu a fost doar pe cale de aparare mentionat.
Buna ziua,

Mulțumesc. Ei au cerut executare pentru un BO de acum 20 ani, un bilet pe care eu l-am avalizat că și administrator al societății. Societatea acum 15 ani a fost radiata in urma unui faliment. De asemenea biletul la ordin a fost completat gresit. La suma în cifre e trecut RON și la suma în litere Euro. In dosarul de executare, in încheierea judecătoreasca , judecătorul a trecut suma în lei. Executorul a făcut executarea pe suma în euro. Sunt neconcordante in dosarul de executare: o dată e trecută suma în lei , o dată e trecută în euro. Va rog un sfat. Mulțumesc mult!

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Unele mai pot fi adaugate, altele sunt peste termen, depinde daca sunt de fapt, de drept, anterioare sau ulterioare introducerii contestatiei, daca se afla deja in contestatie mentionate indirect sau nu.
Capatul doi de cerere e problematic, nu stiu de ce nu a fost doar pe cale de aparare mentionat.

Nu va pot spune decat generic, vorbiti cu un avocat pentru redactare, nu se pot redacta acte aici, va pot indruma gresit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot invoca prescrierea in cursul executarii silite? Chestiuta Chestiuta Buna ziua, Am o executare silita din 2017 in care s-au tot schimbat recuperatorii. Dar cu toate acestea eu am aflat de ea abia in septembrie 2019 cand am si ... (vezi toată discuția)
Instanta a calculat gresit! MSA MSA Ajutati-ma, va rog, am o situatie imposibila si sunt o mama singura cu un copil cu autism! Am avut un credit de nevoi personale, la o banca, pe care nu l-am ... (vezi toată discuția)
Am primit somatie de la un executor judecatoresc ,hotararea instantei ... dana_gorj dana_gorj am primit somatie de la un executor judecatoresc ,hotararea instantei de incuviintare a executarii silite la cererea unui recuperator de creante; debitul ... (vezi toată discuția)