avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanta a calculat gresit!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanta a calculat gresit!

Ajutati-ma, va rog, am o situatie imposibila si sunt o mama singura cu un copil cu autism!
Am avut un credit de nevoi personale, la o banca, pe care nu l-am mai putut plati dupa moartea sotului. A fost cumparat de la banca, de catre o firma de recuperare care a cerut executarea mea. Termenul de cerere al executarii s-a prescris si stiam asta. Prima instanta a constatat prescrierea si ne-a dat castig de cauza. Recuperatorii au facut apel si au castigat. Motivarea hotararii judecatoresti este urmatoarea: "De la inceperea acestui nou termen de prescriptie din 15.01.2013 si pana in data de 07.07.2016 nu a trecut mai mult de 3 ani pentru a se aprecia ca a intervenit prescriptia dreptului de a cere executarea silita, cum gresit a apreciat prima instanta."
Au trecut 3 ani si jumatate! Ce ma fac?
Hotararea este definitiva! Am facut o contestatie in anulare care ne-a fost respinsa. Am o situatie ingrozitoare...
Va rog, spuneti-mi, ce pot sa mai fac?
Cum se poate sa nu am nici o cale de a spune ca judecatoarele respective au facut o greseala atat de evidenta?
Ce sa fac, va rog...?
Cel mai recent răspuns: MSA , utilizator 14:49, 15 Martie 2018
Greseala atat de evidenta a fosta adusa /sau trebuia adusa la cunostinta instantei de control judiciar cu ocazia formularii de catre DVs a contestatiei in anulare. In momentul de fata, in raport cu actele de executare care se efectueaza, se va putea formula (in conditiile prevazute de lege) contestatie cu privire la executarea silita.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2018
ContSters454516, utilizator
Buna ziua! Multumesc pentru raspuns! Aceasta decizie definitiva bazata pe un calcul gresit este data tocmai la "contestatia la executare". Imi respinge contestatia pe acest motiv, citat de mine mai sus.
Nu inteleg de ce mi-au respins si "contestatia in anulare" ca fiind inadmisibila (inca nu am primit motivarea).
Exista o alta modalitate de a ma indrepta impotriva judecatorilor?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2018
MSA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel la executare silita adilaur adilaur In urma contestatiei respinse , introduc apelul . Pot invoca in cadrul apelului PRESCRIEREA datoriei alaturi de clauze abuzive ? S-a respins contestatia ,spun ... (vezi toată discuția)
Incalcare sentinta judecatoreasca de catre executor alanss alanss Buna ziua! Am o decizie judecatoreasca de anulare a actelor de executare silita pentru un credit de nevoi personale. Pentru o luna executorul judecatoresc a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am depus o contestatie la executare adresa poprire ... Chestiuta Chestiuta Buna ziua. Am depus o contestatie la executare Adresa poprire emisa la 18.03.2020. Mentionez ca executarea silita propriu zisa a fost dispusa de instanta in ... (vezi toată discuția)