avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate whitescorpion

Activitate whitescorpion

Buna ziua

Am facut un contract de vanzare-cumparare la notar prin care am cumparat un utilaj in rate .intre 2 persoane fizice.
Acuma vanzatorul (prin email) imi cere sa platesc rata pe numele tatalui sau.
In caz de ceva probleme,are valoare aceasta cerere incat eu sa dovedesc ca am achitat ratele, tatalui sau ,ca si cum le-as fi platit lui?Sau trebuie o foaie scrisa de el simpla , sau ii trebuie tatalui sau o imputernicire?

Si eu am citit zilele trecute cand am aflat ca se aprobase legea....Nu te pot ajuta cu ce foi trebuie facute..dar cum a spus si cineva de mai sus..ca sa primesti acei bani trebuie sa investesti minim dublu...Adica daca vrei sa primesti 10000 euro trebuie ca planul tau sa fie de peste 20000 euro si sa mai si faci dovada banilor.Nu e simplu deloc..Nu te astepta ca statul sa-ti dea,sa te sustina sau sa te ajute.Sunt in cunostinta de cazua..si eu am de primit 500 lei de la somaj pt o prima cum ca m-am anagajat dupa facultate si nici acuma dupa 2 ani nu au bani=)).
Mi-e scarba de ce inseamna ajutor de la stat pentru tineri sau tineri intreprinzatroi.Sunt altii in fata,dar daca chiar esti ambitios si vrei sa incerci intai studiaza bine legea si conditiile de indeplinit si apoi foile de completat.Nici statul si nici bancile nu te ajuta chiar daca se fac campanii de promovare a programelor.
Si eu am primit raspuns cum primise cineva mai sus..Iti dam credit de start-up daca ai proprietati..daca ai ceva in spate...pai daca cineva are asa ceva nu cred ca mai si are nevoie de vre-un credit.
Spor daca esti ambitios si vrei sa incerci...citeste legea....si cel mai simplu du-te la finante poate te lamureste cineva.Ei sunt cei care trebuie sa-ti dea raspunsul clar.
Am fost azi la ITM si mi-a raspuns clar ca daca el e capabil,pot sa-l pun pe orice functie.
Mersi de pareri.
E la Colegiu tehnic...ma rog nu mai conteaza...am sa intreb direct la ITm desi vad eu cum ajung la un raspuns ....Am pus intrebarea pt ca la nedefinit ;superior dar nu neaparat nu se subintelege neaparat ca trebuie bacul.Functia(COR)nu are legatura cu carte de munca...chiar daca nu se mai scrie pe hartie va exista electronic...si nu e vorba nici de experienta acumulata.....
Oricum am primit raspunsuri si ca da si ca nu..Va ramane sa vad ce raspuns imi dau cei de la ITM

Multumesc de rapsunsuri
Nu este vorba de seral....Asa e liceu si cu 12 clase si cu 13 clase la liceu cu profil si de energetica si de mecanica
maryus75 a scris:

licean la 19 ani?fara diploma de bac?dar in schimb cu functie de director?se pare ca reforma lui funeraru incepe sa-si faca efectele,cu cat esti mai slab si mai incompetent cu atat ajungi mai sus

Chiar nu isi avea rost raspunsul.
Baiatul este in clasa 13 pt ca face liceu cu specific de it si electrica.
Este foarte capabil incat face singur proiecte internationale.Are diplome de creatii si participari la concursunationale in it si tine chiar legatura cu decani de facultate de it.Nu are nici o legatura varsta cu capacitatea fiecaruia.Eu vroiam doar sa-i ofer o foaie in spate incat daca il va lua o firma de dincolo sa-l anagajeze sa se vada pe acte ca are o vechime.Exact pentru oameni care cer inca si foi in spate fara a se baza pe capacitatea fiecaruia in momentul de fata.
Vorba altui membru sunt diretori care pot fi inlocuiti de liceeni.

Eu ceream doar parerea legala de la cei care sunt in tema...nu doream comentarii legate de decizia mea.

Mersi adelaida pt raspuns
Doream sa ajut un baiat sa aiba pe cartea de munca o functie care poate in viitor ii va fi folositoare.Are 19 ani.Era doar cu o ora...dar daca spuneti ca ii trebuie diploma de bac :( ..asta este
Dar atunci pot sa-l angajez doar ca muncitor calificat unde nu are nevoie de nici un fel de studii?

Si inca o problema...se mai duce ceva la ITM in momentul de fata ,documente aferente acestei luni?
As dori sa angajez un baiat ..este inca in liceu..are diplome pe calificari si doresc sa-l angajez cu 1 ora ca director divizie informatica
In COR am citi si scrie ca nu este obligatoriu sa aiba studii superioare.
Pot sa-l angajez pe acest post ca liceean?si care ar fi salarul de incadrare?

Va multumesc
Răspuns la discuția angajare absolventi
Multumesc de raspunsuri....
Intr-adevar eu umblu pe toate drumurile cu foile statului...
Am fost si am intrebat...Nu au bani...si ei asteapta.....
Deci probabil am sa incerc sa apelez la pile...desi nu am:((.....
Speram totusi sa vina banii...chiar daca nu intr-o luna...da au trecut deja 6 luni.....si e cam bataie de joc....majoritatea au primit banii anul trecut in termen de 2-3 luni pt conventii si chiar de 2 zile pt primele de absolvent.
La mine dureaza mai mult de jumate de an....:))
Bataia de joc a statului...

Multumesc, oricum altceva in afara de asteptat nu am ce sa fac...pt ca baza legala nu am...
Răspuns la discuția angajare absolventi
Am si eu o intrebare tot legata de angajare absolventi...
Am fost angajata conform legii ,am studii sup ec si sunt angajata ca dir ec...cu salar brut de 1200...Deci toate bune..
Am depus in decembrie 2008 pt firma dosarul cu toate actele necesare pt a imi fi aprobata conventia si pt a primii acei 1.5 ori salarul min brut de atunci.
De asemenea in nume propriu am cerut acea prima pt prima angajare ca absolventa in valoare de 500 de lei si mi-au spus ca trebuie sa astept acasa instiintare de la Minister..
In nici unul din cele 2 cazuri pana in luna mai nu am primit nici un raspuns si nici un ban.

Am citit in lege si nu este trecut niciunde un termen...
Imi puteti spune cum pot actiona?..Au trecut 6 luni si nu am primit nici un ban!