Daca da castigati procesul . In caz contrar il veti pierde. Recuperarea sumelor platite de tatal dumneavoastra este la latitudinea dansului.
Daca tatal dumneavoastra cere executarea o sa aveti poprire pe veniturile din salariu castigat. Va recomand sa cautati sa va intelegeti cu tatal dumneavoastra.
Prin lipsa de conflicte aveti mai mult de castigat. Consultati si oameni care sunt din domeniul biserici - indiferent de culta religioasa si o sa constatati ca acestia va vor indemna spre impacare - personal refuz sa cred ca tatal dvs. nu doreste sa va sprijine.
Dupa ce veti trece de varsta de 26 de ani in mod sigur o sa regretati ca nu ati cautat sa indentificati o cale de intelegere
Poate careva sa imi raspunda la urmatoarea intrebare:
Care este termenul rezonabil de plata (sau daca acesta exista) dupa pronuntarea unei hotarari judecatoresti ramase definitive?
sau
Dupa primirea hotararii judecatoresti (prin intermediul serviciilor postale ) care este definitiva ce termen exista pentru virarea banilor fara a fi executat silit?
Mentionez ca in hotararea judecatoreasca nu este mentionat un cuantum sau o suma reprezentant o despagubire ci un procent din venituri.
Am incercat sa aflu un raspuns concret de la executori - care din pacate nici ei nu stiu cum sa procedeze pentru o hotarare care are drept solutie procent din veniturile cu caracter permanent. D.pd.v. al unui executor nu este indreptatit sa calculeze suma ce o are de executata in cazul unui executari de acest gen, afirmand ca trebuie sa apeleze la un expert contabil a carei sarcina este de a stabili un cuantum(o suma ) pe care urmeaza sa o execute.
Multumesc!
Veniturile mamei dvs. nu au nici o legatura cu cauza dumneavoastra. Sunteti major. Daca nu urmati cursuri de zi pierdeti procesul.(forma de invatamant pe care o urmati trebuie sa fie acreditata - aviz pentru forme de invatamant care nu sunt acreditate)
Masura in care copilul devenit major indeplineste conditiile de primire a indemnizatiei pentru continuarea studiilor, se stabileste in instanta. Este demn de mentionat si faptul ca plata taxei judiciare de timbru este solutionata de catre judecatorie.
Problema cea mare consta in faptul ca nu exista o relatie tata-fiu . Cea mai buna cale este medierea.
Desi legislatia ofera posibilitatea minorului devenit major sa isi actioneze in instanta ambii parinti sau doar a unui parinte pentru a fi obligati/obligat sa achite pensia de intretinere .
Articolul de lege stipuleaza destul de clar - cursuri de zi . Nu urmezi o forma de invatamant acreditata la zi vei pierde dreptul de a primi pensie alimentara.
Procesul este de natura civila - cu stabilirea de catre instanta de judecata daca trebuie sau nu sa returnezi sumele primite .
Ca un sfat - decizia de a actiona un parinte in instanta pentru a obtine un venit , pe termen mediu si lung este mai paguboasa pentru fiul / fiica celui care este obligat sa o plateasca.
Nu cred ca un parinte in toate facultatile mintale nu va dori sa isi sustina pe fiul / fiica in procesul de integrare in societate ca persoana calificata . Ajutorul trebuie sa existe si dupa ce fiul/fiica acestuia trece de varsta de 26 de ani.
Daca in Romania se modifica legislatia , cum exista in alte tari din UE , iar obligativitatea parintilor exista doar pana la varsta de 21 ani?
Pe scurt nu trebuie profitat de legislatia existenta pe moment ci trebuie consolidate relatii copii - parinti.
Decizia tanarului de a actiona in instanta pe unul din parinti are la baza lipsa de experienta si influenta celuilalt parinte care urmeaza a fi actionat in instanta.