Dupa nenumarate drumuri si amenintari (am cerut sa ne deie un superior de la sediul central din Bucuresti) am obtinut adresa respectiva la cateva ore dupa intrarea baniilor in banca. Ca concluzie problema era cu comaditatea celor de la sucursala din Tg Mures.
Am informatii ca banca ProCredit inchide in 22 la Tg Mures si tind sa cred ca nu mai au chef de nimic si vor sa ne plimbe la Bucuresti. M-am mai informat la 2 banci+2 notari si am aflat ca se emite certificatul respectiv in cateva ore dupa receptia baniilor, maxim a 2-a zi. Nu am incredere in banci in privinta comisioanelor + nu vreau sa platim comision degeaba pentru virament.
Sa inteleg ca nu exista un termen legal pentru emiterea unui asemenea certificat?
Solicit ajutorul cunoscatorilor in urmatoarea situatie:
Dorim sa cumparam pe firma de la o alta firma un imobil care mai are ipoteca pe el. Am fost la banca vanzatorului dar banca respectiva vrea sa ridice ipoteca dupa 2 saptamani de la achitarea sumei restante. Am fost la 2 notari fiecare a zis ca este imposibil dar din pacate banca nu cedeaza mai bine zis nici nu discuta.
Exista un termen legal pentru ridicarea ipotecii sau ficare banca face cum vrea el?
Din cate am inteles de la notari in mod normal ipoteca se ridica in cateva ore adica se obtine certificatul respectiv de la banca dupa care se cere radierea la Cadastru (care dureaza cateva zile).
P.S. Ne cam este frica sa platim cateva zeci de mii de euro intr-un cont si sa speram ca peste 2 saptamani primim certificatul respectiv de la banca.
Va multumesc pt raspunsuri.
Vroiam sa vad daca merita sa luptam pentru terenul respectiv sau nu, sa nu fie pierdere de vreme si de bani. Din raspunsurile pe care mi le-ati dat asa se pare ca mai avem un cuvant de zis. Daca este cazul sigur o sa apelez la un avocat asa cum m-ati sfatuit.
Va multumesc pentru promptitudine
M-am interesat in legatura cu terenul respectiv. Nu s-a facut nimic pe el, este in starea de acum 20 ani. Adica pomi fructiferi neproductivi plantete inca pe vremea socialismului.
Din cate stiu este livada, in afara de buruieni si copaci nu este nimic pe el. Adica se afla pe teritoriul fostei livezi dar nu au fost ingrijiti copacii dupa retrocedarea din 1990. Nu stiu daca a taiat pomii fructiferi sau nu trebuie sa vad. S-ar putea sa fi folosit terenul fiindca mai are o bucata in folosinta cu titlu gratuit altundeva.
Buna ziua
Va rog sa-mi dati un sfat referitor la urmatoarea problema.
Bunicul meu teoretic a vandut un teren de aprox 1800 mp in anii 1990-1995 unei cunostinte. De ce spun teoretic? Fiindca au fost discutii dar nici bunica nici tatal meu nu stie sa se fi finalizat ceva. Cumparatorul zice cu bunicul meu i-a vandut respectivul teren acum 15-20 ani pentru suma de 200.000 lei vechi si a fost incheiat un contract de vanzare cumparare scris de mana pe care au semnat 3 martori. Din pacate nu am gasit nici o urma a acestui contract (poate s-a facut un singur exemplar) si cumparatorul nu vrea sa-mi arate, doreste ca tata sa faca succesiunea si sa se duca la notar ca sa incheie un contract autentic ca sa poata transcrie terenul. Bunica (83 ani) zice ca au fost discutii dar ea nu stie ca cumparatorul sa fi achitat suma respectiva si nu-si aminteste de nici un contract.
Daca exista cumva un contract facut de mana ce sanse avem daca cumparatorul ne ataca in instanta?
Fiind o cunostinta chiar ruda nu exclud posibilitatea ca bunicul sa fi semnat pe incredere si bani sa nu fi vazut niciodata ceeace este sigur (parte cu banii). Nu cred ca la un contract de mana au pus diferite clauze contractuale sau cumparatorul sa aiba o dovada a platii.
In cazul de mai sus ce sanse am la castigarea unui proces cu el?
S-au linistit putin apele celelalte colege ale ei s-au lasat intimidate de "te dau in judecata" au semnat, ea nu. Singurul lucru ce s-a intamplat este ca i-au taiat din bonusul pentru norma de 110% a primit cca jumatate fata de ceilalti. Nu cred ca treaba asta poate fi contestata in vreun fel fiind o regula interna ne semnata de nimeni. Acum primeste salariul de 648 RON in timp ce la celelalte au taiat de pe 600RON (salaril anterior minim pe ec. pt muncitori calificati) la 540 RON (salariul actual minim pt muncitori necal.).
Caz concret:
- daca ai concediu medical pana la 3 zile primesti jumatatea bonurilor de masa aferente zilelor lucratoare lunii curente
- daca ai mai mul de 3 zile nu mai primesti deloc in luna in care ai avut concediul medical
Si eu am zis la fel ca exclamatia '' te dau in judecata" este doar pentru intimidare dar oricum am vrut sa aflu si parerea specialistilor. Dupa cunostintele mele nu poti da pe nimeni in judecata fara un motiv real sau pe baza unui lucru a carui corectitudine se poate discuta.
Mersi pt ajutor daca se complica situatia (ceeace nu cred) revin pentru alte detalii.