Va multumesc pentru raspunsuri ! O duminica frumoasa !
Conventiile legal incheiate, nu au putere de lege intre partile contractante? si astfel partile sunt tinute sa-si respecte obligatiile asumate prin incheierea unor astfel de acte, in speta de fata, aceasta clauza, numita " de fidelitate" prev.in actul aditional.
Ce sfat imi puteti da pt ca cererea sa fie admisibila....in ideea in care m-ai intai am suportat chelt.cu atestarea si apoi i-am incheiat CIM si act aditional la acesta in care a recunoscut datoriile si obligatiile pe care le are. Poate fi vorba despre un litigiu de munca, chiar daca raporturile juridice de munca au luat nastere dupa atestare ?
Clauze de fidelitate
1. In cazul in care angajatul este trimis pe cheltuiala angajatorului la cursuri de pregatire profesionala, se obliga sa lucreze la societatea angajatorului cel putin 3 ani.
2. In cazul in care angajatul reziliaza contractul individual de munca inainte de expirarea lui, din proprie initiativa sau va fi concediat pentru motive imputabile in interesul Codului Muncii, inauntrul termenului de 3 ani prev.la pct.1, acesta se obliga sa restituie toate cheltuielile suportate de angajator astfel:
- 100% din suma de ....daca CIM inceteaza in timpul misiunii profesionale pe care angajatul o desf.conf. ordinului de misiune profesionala si documentelor ce stau la baza delegarii acestuia pe proiect.
- plus suma de..... care va acoperi cheltuielile societatii angajatoare pana si pentru recrutarea unei alte persoane pentru postul ramas vacant.
Sunt valabile aceste clauze chiar daca au fost incheiate ulterior pregatirii profesionale?
pot sa motivez prin faptul ca s-a incalcat clauza de fidelitate chiar daca raporturile juridice de munca (au luat nastere ulterior pregatirii profesion
Buna ziua!
In calitate de administrator al unei societati, am trimis la atestare si pregatire profesionala un candidat pentru postul disponibil in firma. Toate cheltuielile au fost suportate de firma, iar candidatul a participat la curs prin recomandarea societatii. Dupa ce si-a luat atestatul, imediat a fost angajat in firma cu contract de munca si act aditional la contract, prin care a fost introdusa clauza de fidelizare prin care acesta se obliga sa restituie suma de bani cheltuita cu pregatirea sa, plus o alta suma de bani in cazul in care pleaca din firma mai devreme de 3 ani. Bineinteles ca a plecat mai devreme de un an fara sa anunte. Intrebarea mea este, pot sa formulez o actiune in pretentii si sa cer despagubiri chiar daca l-am trimis la formare si atestare profesionala inainte sa-l angajez cu carte de munca? Precizez ca nu era posibila angajarea inainte de atestare intrucat nu avea pregatire pentru postul disponibil.
Va salut, cu respect !
Speta mea este urmatoarea: S-a inceput executarea silita in baza unei hotarari definitive, recursul este declarat (are termen in ianuarie). Deoarece s-a instituit sechestru pe imobile si popriri pe conturi as dori sa recurg la suspendarea executarii pe calea Ordonantei presedintiale. Intrebarile mele sunt:
1. Pot sa cer suspendarea executarii silite pana la finalizarea recursului? Credeti ca se admite, sau pe ce alte motive as putea merge ca sa se admita suspendarea?
2. Ca sa introduc cererea de suspendare a executarii silite este obligatorie si formularea contestatiei la executare?
Este vorba despre un proces de partaj de bunuri, ne judecam si rejudecam din 2005 :(( trebuie sa stopez executarea pana la finalizarea recursului, de aceea as dori cateva sfaturi.
Cu respect, ma adresez!
In urma unui accident rutier, nu am mai putut sa-mi deplasez autovehiculul prin forta proprie, astfel ca am apelat la serviciile unei societati de tractare. Precizez faptul ca in conditiile generale de asigurare facultativa a autovehiculelor se prevede faptul ca: asiguratorul acorda despagubiri pentru acest lucru. Problema este ca societatea de tractare mi-a emis o factura pe care societatea de asigurari nu a acceptat-o la plata iar eu in momentul de fata trebuie sa o achit. Ce actiune as putea formula impotriva societatii de asigurari pt a-mi recupera banii achitati pentru tractare, cu toate ca acest cost trebuia suportat de asigurator asa cum este prevazut in conditiile generale.
Va multumesc pt raspunsuri....mai trebuie sa astept:((
Hotararea a ramas definitiva in 26.01.2007, data exacta a constituirii dosarului de executare nu o mai stiu:(, iar executorul mi-a trimis diferite somatii sa-mi achit datoria, intrucat el nu a avut ce sa execute. Sper sa va formati o parere din datele acestea.