Bună ziua! Un angajat cu studii de scurtă durată care a fost încadrat pe studii medii și a absolvit în timpul angajării și studiile de master, , poate fi mutat pe un post de studii superioare în aceeasi Instituție dacă există un astfelpost vacant? Vă mulțumesc!
Buna ziua!
Daca 16 august s-a stabilit drept zi libera iar eu am fost in concediu in saptamana urmatoare cand s-a recuperat, aceasta zi, personalul de la resurse umnae din cadrul institutiei unde sunt angajata, sustine ca trebuie sa imi scada si ziua de 16 august din zilelele de concediu, deoarece eu nu am recuperat. Este corect?
Bună ziua! Organigrama instituției noastre este în curs de aprobare. S-au constituit 4 servicii, unul având funcția de șef serviciu vacantă iar directorul instituției refuză să mă numească, postul meu de șef birou transformandu-l în funcție de execuție, în acest fel eu pierzând dreptul de a a mai ocupa o funcție de conducere. Pe funcția vacanta de șef serviciu urmează să numeasca un consilier care nu a promovat vreodată un concurs. Ce pot face eu în această situație? Menționez că în ianuarie am primit un punct de vedere de la ANFP, la fel și Instituția din care fac parte. În răspunsul către Instituție Anfp-ul face referire la Art. XVIII, alin 2, TEZA III, funcția de șef birou se transforma în funcție de șef serviciu dacă îndeplinește normativul de personal, ori serviciul din care făcea parte biroul ( un serviciu tehnic),a fost desființat deși avea 11 oameni, pentru a completa un alt serviciu ( serviciu administrativ), netinand cont de specializările prevazute în vechile fise de post ( unele posturi fiind vacante). Are vreo rezolvare favorabilă situația mea? Va mulțumesc!
În aplicarea art. XVIII din Legea nr. 296/2023, conducătorul unei instituții publice are obligația de a oferi persoanei încadrattă în funcția publica de sef birou, o functie de sef serviciu vacanta?
Menționez că în statul de functii al institutiei EXISTA o functie, vacanta, de sef serviciu, pentru care, persoana incadrata, pana la reorganizare, in functia de sef birou, indeplineste conditiile de ocupare, respectiv vechime si studii de specialitate. Vă mulțumesc!
Bună ziua! Până la adoptarea legii 296 /2023, am ocupat prin concurs funcția publică de șef birou din anul 2016. Urmează reorganizarea iar în condițiile înființării unui serviciu cu funcție vacanta de șef serviciu,, înțeleg din Art. XVIII, alin. 2, al Legii 296/2023, că am prioritate în ocuparea funcției de conducere de șef serviciu, îndeplinind condițiile de studii și vechime. Este corect?