avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Activitate stefandaniel99

Activitate stefandaniel99

Salutare,

Lucrez la o firmă care are o firmă geamănă/soră. Una dintre ele se află în Galați, iar cealaltă în București.

Este important de menționat faptul că activitățile firmelor sunt identice.

Contractul meu de muncă este semnat cu firma de la București, dar în majoritatea timpului lucrez la cea din Galați pentru că locuiesc în Galați.

De curând am fost în delegație la firma din București pentru un schimb de experiență, iar pe perioada respectivă am primit și diurnă pe lângă salariu.

Întrebarea este: Nu ar trebui să fie invers? Să primesc diurnă pe perioada cât lucrez la Galați pentru că eu am contract cu firma din București?

Mulțumesc anticipat!
Salutare! Am o întrebare la care nu am reușit să găsesc un răspuns în codul muncii.

La firma la care lucrez, tura 3 este constituită din 8 ore de noapte (de la 22:00 la 06:00) + o oră de zi (de la 06:00 la 07:00), iar ora de zi este considerată oră suplimentară și este recompensată ca oră liberă plătită (conform contractului individual de muncă).

Tura 1 este constituită din 7 ore de zi (de la 07:00 la 14:00) + o oră liberă plătită.

Săptămâna de lucru este de 5 zile.

Eu în săptămâna care va începe pe 18 Decembrie voi lucra exclusiv pe tura 3, iar în cea care va începe pe 25 Decembrie voi lucra exclusiv pe tura 1.

După cum știm, 25 Decembrie și 26 Decembrie sunt zile de sărbătoare legală.

Cele 7 ore pe care le voi lucra pe 25, respectiv 26 Decembrie vor fi plătite cu salariul de bază plus sporul de sărbătoare legală (100% în cazul firmei la care lucrez).

Întrebarea este - orele libere plătite ce vor fi acordate în zilele de sărbătoare legală beneficiază de sporul de sărbătoare legală? Iar această întrebare generează o întrebare adiacentă - dacă răspunsul la întrebarea anterioară este că nu se aplică spor de sărbătoare legală, atunci orele lucrate suplimentar în zile de sărbătoare legală vor fi recompensate cu ore libere plătite plus spor de sărbătoare legală?

Mulțumesc anticipat!