avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Activitate Iulita Bambuch

Activitate Iulita Bambuch

Mulțumesc.... Sărbători fericite.

Carp Mircea a scris:

Ar trebui sa le primiti in luna Ianuarie 2025.
Intre timp intrebati si casa locala pe adresa lor de e-mail.

Bună ziua....
Vă rog.... În cât timp voi primi pensia și restantele după noua decizie? Am primit decizia în luna noiembrie...
Vă mulțumesc!

CHKa a scris:

Pensia respectiva va fi recalculata , dar nu pentru ca nu ar fi corecta , ci pentru ca , de la 01.09.2024 , a intrat in vigoare o noua lege a pensiilor - Legea 360/2023 - care schimba modul de calcul al tuturor pensiilor din sistemul public . Acei 399 lei , daca apar pe cuponul de pensie , nu este ajutor de la Primarie , ci indemnizatia sociala primita de la bugetul de stat din cauza faptului ca pensia cuvenita ( 882 lei ) este mai mica decat pensia minima ( 1281 lei ) . Respectiva persoana va avea , pe noua lege , o pensie cuvenita de 15,24112 x 81 = 1235 lei . De incasat , va incasa tot pensia minima de 1281 lei , primind de la buget diferenta de 46 lei .

Bună ziua.
Vă rog pentru pensie anticipată.
Persoana sex feminin
Total stagiu de cotizare 34,8 ani nr puncte 15,24112
Indice de corecție 1,41.
Decizie venita la 1.06.2024.
Intrebarea mea este dacă această pensie este corectă sau va fi recalculată din nou. Cuantum pensie 882 +399 aj primărie.
Vă mulțumesc!
Vă mulțumesc!
Bună ziua. Azi am primit decizia recalculată. Pensie de urmaș.
Aș dori să știu dacă este se va da restanță din lunile 9-10-11...
Multumesc!
Mulțumesc!
Din ianuarie am primit pensia de urmaș... Soțul a fost pensionat în octombrie 2012...si a decedat în ianuarie 2014.
Eu am optat pentru a lui în ianuarie 2024....A mea fiind mult mai mică
Sfătuită de dvs.
Bună seara. Întreb dacă știți ceva despre recalcularea pensiei de urmaș. Pentru că încă nu am primit decizia.... Și nu știu dacă am voie sa depun formular pentru ajutor la încălzire... Acum pensia primesc tot ca în august 1751 lei.
Nu va fi problemă dacă depun dosar pentru ajutor? Se poate?
Mulțumesc!
Vă mulțumesc!