avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua. Vă rog pentru pensie anticipată. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua. Vă rog pentru pensie anticipată. Persoana sex feminin ...

Bună ziua.
Vă rog pentru pensie anticipată.
Persoana sex feminin
Total stagiu de cotizare 34,8 ani nr puncte 15,24112
Indice de corecție 1,41.
Decizie venita la 1.06.2024.
Intrebarea mea este dacă această pensie este corectă sau va fi recalculată din nou. Cuantum pensie 882 +399 aj primărie.
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulita Bambuch , utilizator 13:01, 29 Noiembrie 2024
Pensia respectiva va fi recalculata , dar nu pentru ca nu ar fi corecta , ci pentru ca , de la 01.09.2024 , a intrat in vigoare o noua lege a pensiilor - Legea 360/2023 - care schimba modul de calcul al tuturor pensiilor din sistemul public . Acei 399 lei , daca apar pe cuponul de pensie , nu este ajutor de la Primarie , ci indemnizatia sociala primita de la bugetul de stat din cauza faptului ca pensia cuvenita ( 882 lei ) este mai mica decat pensia minima ( 1281 lei ) . Respectiva persoana va avea , pe noua lege , o pensie cuvenita de 15,24112 x 81 = 1235 lei . De incasat , va incasa tot pensia minima de 1281 lei , primind de la buget diferenta de 46 lei .
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2024
CHKa, utilizator
Vă mulțumesc!

CHKa a scris:

Pensia respectiva va fi recalculata , dar nu pentru ca nu ar fi corecta , ci pentru ca , de la 01.09.2024 , a intrat in vigoare o noua lege a pensiilor - Legea 360/2023 - care schimba modul de calcul al tuturor pensiilor din sistemul public . Acei 399 lei , daca apar pe cuponul de pensie , nu este ajutor de la Primarie , ci indemnizatia sociala primita de la bugetul de stat din cauza faptului ca pensia cuvenita ( 882 lei ) este mai mica decat pensia minima ( 1281 lei ) . Respectiva persoana va avea , pe noua lege , o pensie cuvenita de 15,24112 x 81 = 1235 lei . De incasat , va incasa tot pensia minima de 1281 lei , primind de la buget diferenta de 46 lei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prietena mea are o pensie de 1125 de lei iar din ianuarie 2024 ... Bibi29 Bibi29 Prietena mea are o pensie de 1125 de lei iar din ianuarie 2024 va primi 1281 de lei. Dar cum. In ianuarie anul asta a primit sub 1000 lei iar ca statul sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am primit decizia de pensioanre anticipata partial ... nora 1 nora 1 Buna ziua Am primit decizia de pensioanre anticipata partial si as vrea sa stiu cum se ajunge de la numarul total de puncte la punctajul mediu anual si unde ... (vezi toată discuția)
Bună ziua dacă as avea minim cotizat 15 ani și pe urma as ... Banu Cristiana Banu Cristiana Bună ziua dacă as avea minim cotizat 15 ani și pe urma as reduce la 6ore programul, cam cât ar ajunge pensia? (vezi toată discuția)