avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Activitate Ale .

Activitate Ale .

Multumim mult pentru raspunsuri, apreciem! Cam astea credem noi ca ar fi cele mai bune solutii, fiind vorba de persoane specializate care stiu cum sa-l ingrijeasca pe frate si ce nevoi are el. Cum sa acopere acele nevoi.
Inca o data va multumim pentru raspunsuri si va dorim multa sanatate si numai bine!
Buna ziua si multumesc pentru raspuns!
In primul rand, fiind vorba despre o familie care a "crescut" mai mult separat decat impreuna si neavand multe informatii despre frate, ca surori am vrea sa stim ce anume ar trebui sa facem intr-o asemenea situatie, cum putem sa ajutam fratele, la ce sa ne asteptam. Cum afecteaza aceasta responsabilitate viata personala, daca surorile stau in judete diferite fata de frate (sau chiar tara diferita) cum influenteaza acest lucru? Sunt multe intrebari. Ce solutii ar fi si cat de problematica poate fi acea tutela? In afara de a gasi un centru, institutie care sa ingrijeasca fratele sau sa gasim o persoana calificata care sa se ocupe de ingrijirea lui, el avand anumite nevoi, nu stim ce altceva ar trebui facut, cum sa procedam.

Buna ziua!
Adult cu handicap grav (autism) fara capacitatea de a decide pentru el, avand reprezentant, tutore legal pe mama acestuia. Mama impreuna cu fiul sunt stabiliti in strainatate, dar au si proprietati in Romania. Mama este recasatorita.
Ce se intampla dupa decesul reprezentantului, tutorelui legal al adultului cu handicap grav (autism)?
Ce obligatii au fratii (surorile) adultului cu handicap? Cine ia tutela lui, raspunde el?
Ce inseamna a lua tutela adultului cu handicap? Cum afecteaza aceasta tutela?
Surorire adultului cu handicat locuiesc in judete diferite fata de judetul unde are domiciliul adultul cu handicap. Posibil sa aiba cetatenie dubla, nu stiu sigur.
Cum le afecteaza pe surori toata aceasta situatie (una din ele este casatorita, are familie)? Ce pot face ele mai departe?
Multumim anticipat pentru raspunsuri si timpul acordat!

Va multumesc pentru timpul acordat si informatiile oferite!
Buna seara!
Se da urmatoarea situatie:
Parintii doresc sa dea la copii ceea ce au (proprietati). Insa unul din copii sta impreuna cu o persoana de 8 ani (cu prietenul, concubinul). Nu au acte, nu sunt casatoriti, au doar o relatie de 8 ani. Ea sta la el acasa.
Unul din parinti insista si spune ca a citit acum cativa ani intr.un ziar ca dupa 5 ani de concubinaj ai dreptul la ceea ce are partenerul 50-50. Acum, acest parintele vrea sa faca actele la copii si din act de vanzare cumparare, acum vrea sa faca act de mostenire... ca asa nu ar veni partenerul de viata al surorii la imparteala.
1. Este adevarata aceasta situatie ca daca nu esti casatorit legal ci ai doar o relatie cu partenerul, concubinul si locuiesti cu el, el poate sa primeasca jumatate din ceea ce primesti de la parinti dupa 5 ani de concubinaj? Chiar si cu act de vanzare cumparare? Teoretic, si copiii trebuie sa stranga niste bani pentru realizarea actelor ca sa ajute parintii. Sora, la mai mult ca sigur o sa ia bani de la prietenul ei (cam 1000-1500lei)
2. Cum este mai bine astfel incat ceea ce primesc copiii de la parinti sa ramana doar a lor (fiecare copil cu terenul lui) si sa nu poata nimeni sa vina sa sparga vreun act, sa se faca acte de vanzare cumparare sau de mostenire, donatie etc.? Care ar fi mai sigur?
Multumim anticipat!
Va multumim tare mult pentru timpul acordat si apreciem raspunsul primit de la dumneavoastra!
Buna seara!
Avem nevoie de putin ajutor, sa ne lamuriti cu urmatoarele lucruri.
Pe scurt, se da urmatoarea situatie:

2 parinti care au 3 copii. Parintii au proprietati (terenuri cu sau fara casa, terenurile sunt unul lângă altul). Au divortat si in urma partajului mama are 75%, iar tatal are 25%. Tatal este necasatorit, mama s a recasatorit. Parintii vor sa dea celor 3 copii proprietatile pe care le au, sa fie proprietatile pe numele copiilor. Pentru asta vor sa faca comasarea proprietatilor ca mai apoi sa le imparta în 3 părți (câte una pentru fiecare copil).

1. Se poate face comasarea pe numele copiilor direct?
2. Se poate face comasarea doar pe numele tatalui care nu este casatorit?
3. Ca copii, nu dorim sa fie comasarea proprietatilor si sa apara pe acte actualul soț al mamei. Avem incredere in mama noastra, dar nu in actualul ei sot. Cum putem proceda?
4. Daca se face comasarea proprietatilor pe numele mamei, ea fiind casatorita in momentul actual, intra si sotul ei pe actele care se fac acum chiar daca parintii naturali au agonisit proprietatile inainte de sotul actual al mamei?
5. Ce alte variante ar mai fi?

De menționat ca unul dintre cei 3 copii are autism, neavand capacitatea de discernamant. Mama este reprezentantul legal al copilului cu autism (copilul are 21 de ani, fiind cel mai mic).

Mulțumim anticipat!