avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Activitate anamariamagdici

Activitate anamariamagdici

Multumesc frumos.
Buna ziua!
Daca un copil minor primeste o donatie de la rude o locuinta, pe ce nume va fi inregistrat la taxe si impozite acea locuinta? Se pot pune clauze de administrare locuinta de catre persoana care doneaza sau alta persoana pana cand minorul implineste 18 ani?
Bună ziua. Dacă deţinem un apartament la etajul 4 şi dorim să inlocuim învelitoarea blocului pentru că ne plouă în casă avem nevoie de autorizaţie de construcţie cu proiect sau doar autorizaţie, deasemenea cu se suportă aceste cheltuieli fiind spaţiu comun pentru locatari. Noi l-am cumpărat acoperit însă blocul iniţial a fost construit în anii 70 fără acoperiş. Vechii prorietari ( e vorba de 4 apartamente pe o scara) au acoperit, însă nu deţinem nici un proiect sau autorizaţie . De la asociaţie ni se zice că trebuie proiect ( aşa cere primăria) . Structura acoperişului este deja făcută noi schimbăm doar învelitoarea deci dacă ne puteţi ajuta cu o bază legală eventual să ne putem documenta. Mulţumim anticipat.
daca din 2008 si pana in 2011 firma a fost platitoare de impozit microintrepridere insa in 2010 toate firmele au platit impozitul forfetar, pierderea fiscala aferenta lui 2010 se poate acoperi din profitul fiscal din 2012 cand firma a devenit platitoare de impozit pe profit?
Răspuns la discuția Somaj dupa perioada determinata?
tudorvaleriu a scris:

1. Conform Legii 76/2002 la stabilirea perioadei de 24 de luni nu se ia în calcul
perioada de suspendare a raporturilor de munca, cu exceptia perioadei de incapacitate temporara de munca in care plata indemnizatiei se suporta de unitate, conform legii.
2. In cazul dvs. cele 12 luni necesare pentru calculul indemnizatiei de somaj sunt formate din lunile lucrate dupa CCC si (pana la 12) lunile lucrate inainte de CCC.
3. Puteti renunta acum la CCC si sa lucrati in alta parte 6 luni dar pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa incetati CIM si la actualul angajator unde aveti CIM suspendat pentru CCC.

Multumesc mult din nou. M-am lamurit suficient de bine.O duminica placuta in continuare.:wave:
Răspuns la discuția greseala itm sau angajator .....
freeelis a scris:

1. Care este perioada in care ati avut c.i.m. suspendat?

2. Este posibil ca angajatorul sa nu fi depus decizia de majorare a salariului la 01.01.0277 ... daca se facea act aditional, atunci trebuia sa aveti si dvs un exemplar.

perioada de contract suspendat este septembrie 2007-iunie 2011 pentru ca am trecut prin doua concedii crestere copil fara intrerupere legea intrase in vigoare cu 01.01.2007
Răspuns la discuția greseala itm sau angajator .....
tudorvaleriu a scris:

1. Este posibil ca angajatorul sa nu fi depus la ITM actul aditional de modificare a salariului sau ITM sa fi omis sa il inregistreze in carnetul de munca.
2. Mergeti la ITM sa verifice documentele dvs. din biblioraftul unitatii la care ati lucrat.
3. Daca aveti acasa un exemplar din acel act aditional il duceti la ITM si va face inregistrarea in carnetul de munca.

Va multumesc pentru sprijinul acordat, sincer nu imi aduc aminte daca am semnat sau nu un act aditional, nu detin acasa, stiu ca sefa era extrem de nervoasa ca trebuia sa ne modifice salariile...era o nebunie la servici atunci....am sa verific insa daca nu au depus act aditional nu e corect pentru ca la calculul indemnizatiei de somaj sunt afectata.
am ridicat cartea de munca de la itm ca intamplator imi trebuia o copie, oricum ele nu se mai tin acolo ci le pastram la domiciliu ca amintire, insa am o nelamurire cu privire la faptul ca ar fi trebuit sa fie scris in ea ca de la 1 ianuarie 2007 se modificase brutul pentru cei cu studii superioare la 880 iar mie ultima actualizare referitor la salariul de baza este din 25.09.2007 cu 550 cand mi s-a suspendat contractul de munca pentru concediu crestere copil pana la doi ani , sa inteleg ca nu au facut nici un act aditional in ianuarie 2007 cu modificarea care era necesara conform legii? sa ma adresez ITM-ului?:O
adrianmarin a scris:

Buna ziua !
Legea 76/2002, actualizata este cea care reglementeaza acordarea indemnizatiei de somaj . In masura in care aveti stagiul minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 luni iar incetarea CIM s-a efectuat din motive neimputabile dvs. , puteti beneficia de indemnizatie de somaj .

e referitor la prima intrebare?
eu sunt in concediu crestere copil din 2007 adica am nascut doi copii am trecut din concediu in concediu mi se iau in calcul lunile anterioare lui 2007?
iar daca renunt acum si lucrez pe un post pe perioada determinata de 6 luni mi se va calcula din brutul celor 6 luni+6 luni anterioare lui 2007?
multumesc mult pentru raspuns .