avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1209 soluții astăzi
Forum Activitate Alexili

Activitate Alexili

Executor care nu doreste sa aplice legea.
Buna ziua. Am avut de pus in executare o hotarire. judecatoreasca Am luat legatura cu domnul executor. Fiind suma mare peste 10 000 se lei am făcut cerere pentru urmarire imobiliara dind un termen de 6 luni de zile pentru a imi recupera creanta. Am cerut de asemenea domnului executor sa faca proprie pe pensie reclamantilor.Fiind plecata din tara nu am reusit sa il caut la cabinet pe domnul executor la telefon nu a binevoit sa raspunda. . Venind in tara dupa 4 luni la inceputul luni trecute am fost la cabinetul dinsului mi_a inminat 4000 de lei ches desi ii dadusem nr de cont in care sa transfere bani si mi_ a comunicat ca cererea care o facusem pentru urmărirea imobiliara nu mai este valabila fiind acum sub suma de 10 000 de lei si in legatura cu poprire pe pensie a spus ca o sa aplice. Luna aceasta nu am primit nici un ban in cont nici nu mi sa comunicat nimic la telefon nu doreste din nou sa raspunda.. Doresc sa stiu ce este de facut pentru a-mi putea recupera cheltuielile de judecata si executare in intregime. Pot sa depun cerere de urmarira mobiliara sau este nevoie sa fac contestatie la executare prin care sa cer schimbare executor. Va mulțumesc.
A fost ceruta executarea silita hotarirea are stampila de executare dar ei au amanat sa aplice Raportul de expertiza din dosarul acela in teren sa faca tarusarea .In tara nu au prea venit si acum vecina nu tine cont de dosarul respectiv in care se stabilise linia de hotar.
Buna ziua..Sora mea a avut un dosar pe rol de granituire in 2007. ..A cistigat procesul . A pus o parte din hotarire in executare deoarece
si-a recuperat cheltuielile de judecata dar a amanat sa aplice in teren Raportul de expertiza in teren sa trasezer hotarul deoarece a lucrat pe dincolo are sotul si copii acolo si nu a mai venit in tara ..Acum vecina ei a inceput sa ii modifice hotarul .Doreste sa stie daca poate sa mai aplice in teren acel Raport de expertiza sa faca trasarea .hotarirea are pe ea stampila de executare .din 2007.
Buna dimineata.Am avut de pus o hotarire de revendicare in executare. Schita din raportul de expertiza avea trecut un total de 4 puncte iar in dreptul lor era notata si latimea terenului 0,90 m diferenta dintre vechiul amplasament al gardului si cel prezent .Experul topo care mi_a facut trasarea mi_spus ca el tine cont numai de coordonatele date in raportul de expertiza . Nu are treaba sa tina cont si de distantele date pe schita.Am semnat procesul verbal de executare.Dupa ce au plecat am masurat cu ruleta latimea terenului sa vad daca corespunde cu latimea data in schita de cadastru si cea din planul de amplasament si am constatat ca pe toata lungime de 20 m suprafata terenului meu sa micsorat pe latime cu 0.30m .Pot anula acel proces verbal semnat si pot cere o rectificare .
Diferenta intre planul de aplasament si schita de cadastru. Buna seara.. In anul 2004 am facut cadastru. Trebuie sa pun in executare o hotarire judecatoreasca. ca sa imi recuperez pamantul acaparat Am scos planul de amplasament de la OCPI deoarece iimi trebuiesc coordonatele.. Pentru a masura schita planului de amplasament al terenului sa vad daca corespunde cu cea de cadastru am folosit linia Scarar plastic ROTRING (permite transformarea, citirea a planselor de arhitectura in metri) si am constatat ca nu coincide nici la latime nici la lungime acet plan de amplasament cu schita de cadastru si cu planul de situație desi sunt toate pe aceasi scara de 1:500
Sistem de proiectie Stereo 70,. In schita de cadastru latime teren este de 12 m latimea casei este de 9 m iar in planul de amplasament latimea teren este de 11 m latime casei de 8 m desi toate sunt efectuate pe aceasi scara de 1: 500 Sistem de proiectie Stereo 70.. Coordonatele din planul de amplasament pot fi si ele date gresit daca planul de amplasament difera de schita de cadastru. Imi pot crea probleme in trasarea hotarului.


Mulțumesc pentru răspuns. Partea rea este faptul ce deja au trecut 3 luni. El fiind plecat din țară nedepunind coordonatele la raportul de expertiza ma tinut încurcat., nici nu a dorit sa le transmita la alt expert care l-am gasit si fara coordonate acela a refuzat sa se bage iar eu sunt nevoit sa aștept sa se intoarca respectivul in tara.

gi-jane2 a scris:

executorul va indruma, puteti si sa suspendati, dar nu e necesar, pur si simplu stabiliti de comun acord o data ulterioara, aveti 6 luni la dispozitie.

Am cerut executare silta sa emis titlul executoriu si urma sa iau legătura cu expertul topo ca sa vina cu domnul executor la fata locului pentru a aplica in teren schita raportului de experiza pentru modificarea gardului pe vechiul aliniament. .Domnul expert topo este pe moment plecat din țară., timpul sa schimbat.De aceea doresc sa fac o cerere de suspendare a executari macar pentru 2 luni de zile, . Domnul expert se întoarce luna viitoare si atunci poate nu mai este nici pamintul înghețat ca sa putem bate in pământ stilpi de gard.

gi-jane2 a scris:

Pai ati cerut executarea silita sau ce executare sa suspendați?

Buna seara. Am de pus o hotarire topo in executare prin care trebuie sa modific aliniamentul gardului.
Din cauza timpului si a pamantului înghețat sunt nevoita sa aman executarea desi sa emis titul executoriu. Pot cere ca creditor o suspendare a executari pina se indreapta timpul.
Multumesc pentru raspuns.E simplu de zis angajez alt expert.Pentru ce am platit pe respectivul care a fost desemnat de instanta si a incasat o suma mare de bani. Trebuie sa fac datori in banca sa platesc 4000 de lei la alt expert plus altii banii la executor pentru un expert care nu si-a facut datoria pana la capat.Faptul ca a incasat banii si a depus incomplet raportul de expertiza nu este caz de inselaciune potrivit legii. Inseamna ca urmarit sa mai incaseze niste banii in plus fara chitanta..Raportul nu a fost avizat de OCPI.In privinta altei actiuni potrivit legi. Art. 431
(1) Nimeni nu poate fi chemat în judecată de două ori în aceeaşi calitate, în temeiul aceleiaşi cauze şi pentru acelaşi obiect.

(2) Oricare dintre părţi poate opune lucrul anterior judecat într-un alt litigiu, dacă are legătură cu soluţionarea acestuia din urmă.
Buna seara .Fiti amabil o intrebare.Doresc sa pun in executare o hotarire topografica .Domnul executor mi-a comunicat ca trebuie sa iau si un expert topo.Domnul expert topo care mi-a facut expertiza in acest dosar nu doreste sa o aplice in teren .Am vorbit cu alt expert topo si mi-a cerut sa ii dau pe linga raport si coordonatele gps si am constatat ca din dosar lipsesc coordonatele gps.Fara acele coordonate mi sa comunicat ca nu pot sa pun in executare hotarirea .L-am contactat la telefon pe domnul expert care mi-a facut expertiza si mi-a comunicat ca nu gaseste coordonatele si nu are cum sa mi le dea.Nu am bagat de seama nici eu nici doamna avocat ca el nu a depus coordonatele ca sa comunicam instantei in timpul procesului sa i se ceara sa le depuna..Oare nu era obligatia lui cit timp si-a incasat suma de bani care a cerut pentru expertiza sa depuna totul la raportul de expertiza .Ce pot sa fac ca sa pun hotarirea in executare.Multumesc frumos.