Bună ziua. Părinții prietenei mele au dosar penal de evaziune fiscală prin care sunt puși la plata sumei iar ei nu au bani pentru plata acestora decât ca activ casa dar aceasta nu poate fi acoperită. Eu și și prietena mea ne am cumpărat un apartament cash din banii noștri în special ai mei cu bani făcuți din firmă scoși pe dividende dar am trecut 50-50 pe apartament. Am înțeles ca unele datorii se pot duce și către copii. Am putea fi pusi sub sechestru pentru plata datoriilor părinților ei? Mă tem de ideea ca pot merge mai departe spre copii dacă au bunuri active pentru a stinge datoriile pe ideea ca ei ne ar fi dat banii chiar dacă nu e așa.
Multumesc
Buna ziua. Am depus declaratia 212 pe portalul Anaf si am primit recipasa ca nu sunt erori. Am dat sa fac plata si dupa 5 zile mi s au returnat banii inapoi dar nu inteleg de ce. Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns? Multumesc
Buna ziua.
Daca am angajat o persoana acum un an prin ajofm si am obtinut subventia de 2250 lei insa nu s a terminat perioada de 2 ani obligatorie pot suspenda contractul de munca pentru 30 de zile in condiitle in care nu este de lucru?
Buna ziua.
Daca am o cifra de afaceri pentru prestari servicii in valoare de 290.000 lei si subventii de la ajofm de 22500 pana in luna decembrie, intru platitor de tva in ianuarie? Am inteles ca subventiile ajofm nu se iau in calcul dar nu stiu sigur. Multumesc