avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Activitate 0vidiX

Activitate 0vidiX

a scris:

Mi au luat dreptul de a conduce... Am deja 2 luni de când se fac cercetări... Sunt din Botoșani îmi recomandați un avocat?

Îmi puteți spune va rog ce s-a întâmplat cu dosarul dvs și ce pași a-ți avut de urmat până l-ați primit înapoi?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

În provincie merge ușor.
Eu am spus ca este suficient sa pocnească din degete avocatul.
Și când spun asta nu ma refer neapărat la cel mai bun avocat din orașul de provincie respectiv.

La București este Liga Campionilor în asa ceva, cam prin sferturile de finală, nu în faza grupelor...
Mai am o vorba...
Germania la fotbal când joaca prost ajunge în finala și dacă joaca bine o și câștigă.

În provincie este soft...au cazuri puține...De 100 de ori mai puține decât la București...

București 2024

Sper să meargă ușor, să scap o dată cu bine din toată problema asta :) poate dacă îmi trimiteau niște scrisori acasă scăpam de frustrări și rezolvăm totul mai rapid... Prin niște declarații... Sincer cei de la politie se plâng ca aici în provincie nu sunt procurori destui... Nu am înțeles niciodată cumde momentan cazul meu nu prezintă nici un interes având în vedere ca e unul simplu...

Am coleg de serviciu, în loc tinerețe a condus băut, a fugit de poliție, procesul lui a durat 7 luni... A avut număr de dosar din primele zile... Iar după aceste 7 luni (3 procese) sentința a fost de 9 luni cu suspendare... Muncă în folosul comunității și ceva cheltuieli de judecată...

Nu înțeleg de ce le-au trebuit polițiștilor să îmi țină dosarul pe birou 5 luni...

În provincie merge ușor.
Eu am spus ca este suficient sa pocnească din degete avocatul.
Și când spun asta nu ma refer neapărat la cel mai bun avocat din orașul de provincie respectiv.

La București este Liga Campionilor în asa ceva, cam prin sferturile de finală, nu în faza grupelor...
Mai am o vorba...
Germania la fotbal când joaca prost ajunge în finala și dacă joaca bine o și câștigă.

În provincie este soft...au cazuri puține...De 100 de ori mai puține decât la București...

București 2024

Sper să meargă ușor, să scap o dată cu bine din toată problema asta :) poate dacă îmi trimiteau niște scrisori acasă scăpam de frustrări și rezolvăm totul mai rapid... Prin niște declarații... Sincer cei de la politie se plâng ca aici în provincie nu sunt procurori destui... Nu am înțeles niciodată cumde momentan cazul meu nu prezintă nici un interes având în vedere ca e unul simplu...

Am coleg de serviciu, în loc tinerețe a condus băut, a fugit de poliție, procesul lui a durat 7 luni... A avut număr de dosar din primele zile... Iar după aceste 7 luni (3 procese) sentința a fost de 9 luni cu suspendare... Muncă în folosul comunității și ceva cheltuieli de judecată...

Nu înțeleg de ce le-au trebuit polițiștilor să îmi țină dosarul pe birou 5 luni...

Este adevărat ca ceea ce zic eu pare adesea legendar dar urgentarile există și sunt făcute de anumiți avocati.Eu știu absolut sigur asa ceva.Nu vorbesc din auzite ci din fapte.

Am apelat la cel mai bun avocat din orașul meu ce provine dintr-o familie de procurori, avocați și are neamuri inclusiv la judecătorie în oraș sperând să îmi preia cazul și a urgenta situația pt a avea un proces cât mai simplificat având în vedere că îmi recunosc greșeala având efectiv în ziua respectivă o urgență... Dar el personal e ocupat să câștige funcția de primar al orașului (din partea partidului PSD). Așa că m-a redirecționat la un fin de al său, la rândul lui avocat, l-am plătit, m-a scos la două ceaiuri și de atunci nu mai știu nimic de el... Semn că nu toți avocații sunt corecți iar unii își urmează doar interesul propriu (banul).

Deci, nu este chiar asa avocatul, o chestie care sa depindă de procuror
Procurorii nu fac mereu fata sa își facă de cap

Este aberant sa spună cineva sa nu plătească avocat căci asa s-a dus totul de râpă în justiție.
Eu din 2012 am anunțat căderea justiției în câțiva ani și asa a fost.
De atunci oamenii de rand au contribuit împreună cu politicienii la distrugerea justiției și eliminarea parghiilor dure de constrângere împotriva procurorilor.

E trist, dar chiar s-a dus naibii justiția în țara noastră... Când am mers în biroul avocatului ce l-am angajat pentru a întocmi contractul... Evident că mai erau vreo 3 domnițe avocate, ce răsfoiau niște hârtii, iar una din ele avea așa un chef de muncă încât a început a cânta piesa lui pacha man... Să citez versul, trăim într-o societate în care totul este destrămat, promisiunile au fost multe dar majoritatea nu s-au realizat... A fost singurul moment în care am reușit să zâmbesc în ziua respectivă să mă scoată din starea nasoală în care eram...

Insa, nu apelați la avocati care habar nu au de urgentari căci este complet inutil asa ceva.
Suma de 1000 euro reprezinta probabil faza de UP și judecata.Si atat.
Îmi vine greu sa cred ca acoperă și urgentarea din motive expuse de mine anterior.

București 2024

Am fost vineri dimineață la politie, mi-au spus că dosarul e finalizat, mi s-a părut aiurea că nu au avut bunăvoința de a-mi trimite un plic în poștă pentru a mă cita să dau măcar o declarație să îi ajut cumva în rezolvarea problemei dar în schimb dosarul meu încă nu e trimis la procuror a stat pe birou aiurea 5 luni... Agentul ce se ocupă de dosarul meu e în concediu o săptămână și am vorbit cu el la telefon și urmează a mă chema în audiență săptămâna viitoare probabil cred să dau declarație... Să îmi spună ce număr de dosar am și cine îmi e procuror... Să merg singur sau alături de avocatul ce l-am angajat pt faza de urmărire penală? Sau să apelez la alt avocat? Ce îmi recomandați având în vedere că nu știu pașii sau procedurile și vreau să scap cât mai repede și cât mai corect cu putință pt ambii, efectiv să am parte de o procedură simplificată ca să se termine stresul ăsta cât mai rapid... Și poate într-un final să am parte de un răspuns favorabil în care primesc permisul înapoi...
eugenoctavian1968 a scris:

Trebuia să te fi gândit la toate astea înainte de a conduce fără permis...
N-ai ce face, nu mai da bani degeaba nimănui!

Am reacționat impulsiv... Lucrez în 3 schimburi și în general fac și ore suplimentare... În ziua respectivă eram schimbul 1... Dar din oboseală în loc să mă trezească prima alarmă de la ora 4 știind că trebuie să preiau tura la 5:45, m-a trezit alarma a 3-a de la ora 5 când deja buzul meu era pe traseu, recunosc, m-am panicat fiind în criză de timp și știind că nu am nici măcar un taxi în centru care să mă ducă la serviciu, pentru că am nefericirea să locuiesc într-un oraș mic și prăpădit (și nici nu am obiceiul să îmi trezesc amicii cu telefoane la ora 5 dimineața)... Am crezut că nu pățesc nimic, iar în general sunt genul de băiat ce își face treaba exemplar, sunt blând, bun, managerii au o părere bună despre mine, ceea ce în timp au atras invidia colegilor și consideram că nu am dușmani direcți care să mă sfideze sau să îmi facă rău în față. (munca ce o prestez e una de echipă)

Cu o zi înainte mi-am depus cerere de concediu ca următoarea săptămâna să merg să îmi recopăr permisul de la IPJ SUCEAVA.

Iar în ziua respectiva când au văzut colegii că am întârziat la muncă un pic, sunt agitat și îngândurat toți făceau mișto, la modul ce naiba ai venit așa greu, ai fugit de gardă? Lasă că ți se apropie timpul, te-a oprit cumnatul că lucrează la rutieră într-un sat uitat de lume??? Nu mai trage a doua turbină la BMW??? ... Lucruri ce le-am luat ca pe o glumă și am răspuns fiecăruia în parte după modul în care au adresat afirmațiile... Dar lumea în general fiind rea și invidioasă, de unde să știu că acele glumițe de birou probabil i-au supărat (habar nu am) într-un așa mod încât, au zis să îmi facă un filet pentru a testa dacă circul legal sau nu și cineva a avut bunăvoința de a suna la 112, a dat toate datele mele, (numărul mașinii, culoare, cum sunt îmbrăcat) iar agenții s-a autosesizat în așa mod încât știau cine sunt că mă așteptau fix la 1 kilometru distanță pe drumul ce duce de la fabrică spre casă într-o intersecție, pregătiți cu girofarele aprinse să mă legitimeze, să mă percheziționate și să mă ducă la secție să îmi întocmească procesul verbal... Din aproximativ 50-70 de mașini ce au plecat din parcarea companiei la sfârșitul programului ținta am fost express eu...

gi-jane2 a scris:

Baliverne, cercetarea durează cât durează, nu il interesează dosarul pe procuror, nu a murit nimeni și sincer, nu ii pasa( ca să ma exprim elegant) ca aveti dvs nevoie de permis. Nu e cazul sa mai împingeți alți bani acestui avocat sau altuia, mai ales ca nu aveti.
Dacă vreți, înscrieți-va in audienta la procuror.

Nu a murit nimeni din lipsă de permis, dar dacă am greșit, vreau să îmi repar greșeala cât mai rapid posibil să revin la viața liniștită ce o aveam înainte... Am permis de 12 ani, în acești ani am avut doar 3 amenzi din care 2 pt viteză și una pt depășire neregulamentară și doar un singur accident, care nu a fost din vina mea... Împing bani, dar dacă impinsul ăsta de bani înseamnă o dată la 2 luni să transfer câte 1000 de euro vre-o unui avocat... Vă rog să îmi împingeți scaunul când îmi bag ștreangul în gât... (fără ore suplimentare ca să îmi ucid ficatul de la cafea și energizante, știu că mi-am greșit meseria și trebuia sa mă fac avocat sau polițist, dar nu am posibilitatea să câștig 1000 euro dintr-un salar plătit în lei o dată la 2 luni) ... Am făcut această postare cu scopul de a cere niște sfaturi... Cărui procuror să apelez având în vedere ca dosarul meu e de 5 luni la politie, nu am număr unic de dosar și nici nu știu cine e marmota pardon procurorul ce se ocupă de cazul meu??? Să merg în audiență la Sfântu Dumitru sau la Sfântu Petru???

Vorbiți cu avocatul pentru urgentare.
Singur nu aveți nicio șansă.

Ați stabilit cu avocatul si urgentarea sau ati plătit reprezentarea pentru tot procesul la grămadă?
Se discuta separat pentru urgentare și se plătește separat căci este ceva foarte dificil și avocatii cam fug de asa ceva.
Reprezentarea este simpla în astfel de cazuri fata de urgentare, ca să înțelegeți.

București 2024

Nu am antecedente penale, ăsta e singurul meu dosar penal... Sunt un băiat simplu și bun, când l-am plătit pe avocat am considerat că face el toate procedurile necesare pentru a mă reprezenta și a face el toate procedurile necesare... Dar o dată ce s-a văzut cu banii în căruță mi-a zis pe final, dacă te cheamă să dai declarație să nu te duci singur, mă suni ... Iar dacă trece un an de zile abea după poate face procedura de tergiversare...

Dacă îmi recomandați un avocat specializat în cazuri rutiere și urgentare din Rădăuți județul Suceava sincer eu sunt dispus să îl angajez... Dar tot o dată vreau și recomandarea unui domn ce are nevoie de un rinichi și e dispus sa îl cumpere de la mine... Că avocatul ce l-am angajat acum a primit 1000 euro în două luni conform contractului... Pt a obține acei bani, nu cred că vreți să știți câte ore suplimentare a trebuit sa prestez la serviciu... De nici acum nu ma recunosc în oglindă când văd cearcănele din ochi... Mi-e greu să mă împart între tată ce e bolnav stă separat și îmi cere mereu ajutorul că are 72 de ani, munca în 3 schimburi de la serviciu, sunt singur și stau singur în casa mamei deci trebuie tot eu să fac curat, mâncare și sa am grijă și de casă... De înnebunesc câte o dată când mă gândesc cu de am greșit lui Dumnezeu să le trag pe toate... Când aveam mașină reușeam să mă mai împart... Acum mă trezesc cu groază la 4 să fiu la 6 la muncă când am de mers schimbul 1... Și mă apucă depresia când scap din schimbul 3 la ora 6 și în loc să ajung acasă să mă odihnesc trebuie să pedalez pe jos din oraș până acasă încă o oră...

În ziua de astăzi urgentarea unui dosar penal în UP este ceva foarte dificil.
Procurorii se plâng ca au multe dosare și ca sunt prea putini...
Eu cred ca își administrează în mod greșit timpul dar ei au alta părere...

În astfel de cazuri trebuie plătit separat avocatul pentru urgentare intrucat este mai dificila urgentarea decât însăși cazul penal pe care îl aveți.
Este necesar sa existe și argumente solide...

București 2024

Am plătit deja 1000 de euro avocatului și am avut încrederea că face el toate procedurile necesare urgentării cazului meu... Dar răspunsul lui a fost de fiecare dată același (dosar în lucru) ... Nu știu în cine mai pot avea încredere, consider că avocatul a avut scopul doar de a-mi lua banii fără să facă nimic... Când i-am dat ultima tranșă de bani, mi-a răspuns că justiția e nedreaptă iar de nu mă contactează nimeni, după un an de zile poate face cerere de tergiversare dosar (evident probabil abea așteaptă să mai mulgă niște bani de la mine)...

În calitate de cetățean cum pot să formulez niște cereri și cui pentru a soluționa cazul meu mai repede fără să fiu nevoit să aștept ani de zile până să ajung în instanță din oficiu? Pe portal just nu îmi apare numele meu, nu știu absolut nimic de 5 luni de zile...
Bună ziua, am nevoie de niște informații.

Am avut o suspendare de 90 de zile a permisului... Mai aveam o săptămână până să îl recopăr înapoi dar din nefericire într-o zi am pierdut buzul către serviciu, am folosit mașina personală crezând că nu pățesc nimic (dar un coleg din invidie și ură la ieșirea din tură m-a pârât iar când am scăpat de la job evident că mă aștepta cu mare drag un echipaj de politie, ceea ce a dus la faptul ca mi-au făcut dosar penal, articolul 335 alineat 2) ...

Mi-am angajat avocat, sunt 5 luni de când am comis fapta iar avocatul spune mereu că dosarul meu e în lucru, nu m-a chemat nimeni sa dau vre-o declarație, nu știu ce număr unic am la dosar, nici cine îmi este procuror... Nu am fugit de gardă, nu eram băut, mi-am recunoscut vina față de domnii agenți, afirmând că am avut o urgență... Dar din partea avocatului mereu primesc același răspuns, dosar în lucru...

Ce pot face pentru a grăbi lucrurile? Ce pot face pt a-mi recupera permisul? Există vreo șansă să fac vre-o procedură încât sa nu mai ajung în instanță? Există vreo procedură pt a-mi recupera permisul până la finalizarea procesului? Cu cine pot lua legătura să văd în ce stadiu e dosarul meu sau cine îmi e procuror? Am 5 luni de zile, din care nu știu absolut nimic, tot ce am în mână este doar un proces verbal în care scrie că dreptul meu de conducere este suspendat... Nu m-a chemat nimeni la declarații, nu m-a chemat nimeni în camera preliminară, nu știu când voi avea procesul, nu am nici o informație. Cu ce pot ajuta agenții de politie sa îmi finalizeze cazul mai rapid?