avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Activitate unsimplutata

Activitate unsimplutata

E bine. Mulțumesc.
Asa mai privam un pic copilul de relatia cu tatal.

gi-jane2 a scris:

Vedeți? Primul weekend e cel ce are prima vineri din luna.

"primul si al treilea weekend din luna, incepand de vineri ora 18:00 pana duminica ora 18:00. cu obligatia tatalui de a lua rrinorul de la domiciliul
mamei si a-l readuce la domiciliul acesteia la sfarsitul prograrnului."

gi-jane2 a scris:

vedeti hotararea... daca e primul weekend de vineri pana luni, e vb de prima vineri sau sambata ( daca aveti de sambata) din luna.
daca e ceva neclar in hotarare, se cere lamurirea dispozitivului in instanta.
daca aveti primul weekend in sepembrie, nu aveti doar ziua de 1, normal, deci primul weekent intre, e urmatorul

Mulțumesc pentru raspuns dar din pacate nu acopera intrebarea mea.
Ma refer in cazul in care exista un program de vizita dat pentru weekendul 1 si 3 din luna.
Exista luni in care sunt 5 weekenduri. Exista weekenduri in care data de 1 e duminica.
Program vizita vacanta de vara cu durata asa cum este definita ea de ordinele ministrului invatamantului.
Am urmatorul program de vizita, 2 săptămâni luna iulie, 2 saptamani luna august....
Întrebarea este, avand in vedere ca vacanta de vara are 11-12 saptamani, am dreptul la programul de vizita definit ca weekendul 1 si weekendul 3, dat in HJ, si in aceasta vacanță?
In cazul lunilor cu 5 weekenduri, am dreptul de vizita in weekendul 5?
Sa înțeleg ca nu exista un act legal care defineste durata unei luni.
Ce însemna o luna din punct de vedere juridic?
Mai exact din cate săptămâni este formata o luna atunci cand o instanta se pronunta in legatura cu un program de vizita?
De asemenea care este considerat primul weekend din luna din punct de vedere juridic?
Nu este penal. Este civil.

Modificările aduse in noua varianta a legii pedepsesc un abuzator cand prin vechea forma abuzatorul nu pateste nimic.

In acest caz instanta a ales doar sa ocrotească un abuzator si abuzurile facute, in acelasi timp luand nota si recunoscandu-le ca exista, in motivare.

Asta nu am inteles eu. Tu, ca instanta, le vezi, le recunosti, le spui, le scrii negru pe alb in mktivare iar cand aplici legea... Aplici varianta veche.

Va mulțumesc inca o data dl avocat.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu se negociază.
In penal se aplica legea mai favorabilă.

Va mulțumesc pentru raspuns.
Sa inteleg ca judecatorul cu avocatul decid pe care varianta a legii sa se judece?
Care parte din avocatii implicati se consulta?
Adica... De exemplu...
Daca legea pe care as fi judecat azi pentru ca am furat o paine as primi 5 ani iar cand instanta se pronunta dupa o luna de cand s-a modificat legea si as scapa de pedeapsa... Se negociază intre instanta si avocat?
Pronuntare instanta pe o lege veche

Buna ziua.
Am primit astazi o pronuntare din partea instantei care in motivare menționează articole din varianta neactualizata a unei legi.
Practic, ultima infatisare a avut loc in prima săptămână din luna aprilie dupa care termenul pentru pronunțare s-a fixat fix in ziua in care a fost adoptata noua varianta a legii, la sfarsitul lunii aprilie.
Pronuntarea instantei a avut loc abia in luna iunie dupa multe amanari.
Întrebare este, dupa care varianta a legii ar trebui sa se pronunte instanta?
Stiti... Eu sunt de partea cealalta a baricadei... Sunt un tata care de aproape un an se lupta sa isi vada copilul care creste alaturi de mama si familia materna.
Un copil care s-a nascut datorita a doi parinti. Niciunul dintre parinti nu este mai bun decat celalalt in ochii copilului, sub nicio forma.
Mama nu este cu nimic mai buna ca tatal.
In romania chiar daca castigi in instanta custodia comuna, ea nu este deloc comuna. Comun este atunci cand copilul are parte de ambii parinti.
Cand mama vine si iti spune la usa ca cel mic nu vrea sa vina la tine ca asa vrea el la 7 ani iar tu ca mama spui ca un minor are putere de decizie, te intreb... Care mai e rolul tău de mama, de parinte?
Eu ca tata sunt puricat si mi se cer adeverinte de salariu ca nu cumva sa ii scape vreun leu neplatit copilului.
In schimb, mamele... Nu dau niciodată socoteala ce fac cu banii primiți. Iar pentru asta imi voi lua mult hate.
Legea spune ca ambii parinti trebuie sa sustina in mod egal copilul.
Daca eu platesc o pensie de 1000 de euro pe luna si mama nu are niciun loc de munca cum contribuie mama?
Daca nu as plati pensia alimentara as putea fi executat silit... Ce pateste mama? Nimic.
Deci... Unde este custodia comuna?

Sunt decizii ale instantelor din România in care se spune clar ca este de datoria mamei sau parintelui rezident sa pregateasca copilul fizic si psihic, sa il incurajeze sa se intalneasca cu celalalt parinte

Cautati pe net si veti gasi chiar anul acesta inainte de modificarea legii 282 si veti gasi 2 cazuri de alienare care s-au finalizat cu pedepse cu executare pentru parintii care nu au încurajat relatia copiilor cu celalalt parinte.

Nu vrea copilul. Nu exista.

Dar. Exista si exceptiile cand părintele nerezident poate fi violent, de exemplu. Dar asta o decide un judecator, nu un parinte. Din cauza asta exista legi. Legi care ar trebui puse in aplicare iar cu noua lege evaluarea psihologica care... Stim cu totii nivelul de pregatire al celor de la DGASPC... In cele mai multe cazuri era favorabila mamelor, acum se transforma in evaluare psihiatrica, cu o comisie la o instituție mult mai bine pregatita.

In incheiere...
Un copil nu ar trebui sa simta lipsa niciunui parinte din viata lui. Divortul se produce intre parinti nu si intre parinte și copii.

Daca dvs ati fi in locului celuilalt parinte ce ati face? Cum v-ati simti?