Buna seara! Am primit de la munca actul aditional cu marirea de 5% din ianuarie. In data de 1 feb 2024 am sa intru in prenatal.
Asadar, situatia sta in asa fel: salariu de baza majorat este 3725 lei, la care se adauga spor 292 lei conditii vatamarea, 347 lei norma de hrana (raportat la timpul efectiv lucrat), rezultând salariu brut 4364 lei.
Avand in vedere cele mentionate, ma poate lamuri cineva cat voi lua in prenatal? Cu toate taxele etc.
Buna! Sunt in #riscmaternal, insa mai am de la serviciu pe cardul de vacanta (vouchere de vacanta) o anumita suma ramasa care imi expira luna viitoare. Daca decid sa o folosesc, imi este afectat concediul de risc?
Buna! Sunt angajata la stat si in concediu de risc maternal. Sotul vrea sa achizitioneze o firma pe numele meu (unde voi figura ca asociat, iar el administrator, ocupandu-se de firma in sine). Intrebarea mea este, poate fi pe numele meu o firma, daca eu sunt in risc, urmand sa iau prenatal, concediu crestere copil si indemnizatie? Eu nu o sa realizez venituri.
Vreau sa stiu daca aceasta firma imi afecteaza jobul la stat si concediile in sine.