Buna ziua!
Vreau sa îmi deschid un S.R.L., sunt pensionar de invaliditate gradul doi. Întrebarea este urmatoarea; Pot fi administratorul propriei mele afaceri fara sa existe vreun efect asupra pensiei de invaliditate? daca se poate să îmi spuneți și paragraful din lege să pot a mă documenta. Vă mulțumesc!
Buna ziua!
Am o cunoștință care a decedat la o virsta fragedă in urma acestuia raminind o soție și un copil în virsta de 3 anișori. Întrebarea este următoarea; După taxa de succesiune care sa dezbătut după urma soțului între doamna și copil, ceilalți membrii ai familiei au fost excluși de la succesiune( aici mă refer la părinții și frații îndurerați). doamna poate pune în vînzare fara acordul copilului? că majoritatea spune că dinsa are 75% și copilul 25% din moștenirea soțului, gospodăria este făcută înainte de a se casatori cu doamna ,mariajul acestora a durat 8ani ceilalți membrii ai familiei vor sa ii ramina moștenirea copilului cuplului dar care este INFIAT, deoarece tatăl său decedat așa ar fi vrut. Vă mulțumesc !
Buna seara!
Am următoarea întrebare; Sunt pensionar de invaliditate cu gradul 2 cu probleme vizuale și cu certificat handicap de nevăzător gradul 2 permanent, nu mă ajung cu banii, mă pot angaja? și ce demersuri ar trebui făcute? La prețurile actuale îmi este și frica sa mai intru in magazine deoarece poate nu am bani sa achit eventualele cumpărături. Vă mulțumesc pentru eventualele răspunsuri!