avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am o cunoștință care a decedat la o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am o cunoștință care a decedat la o virsta fragedă ...

Buna ziua!
Am o cunoștință care a decedat la o virsta fragedă in urma acestuia raminind o soție și un copil în virsta de 3 anișori. Întrebarea este următoarea; După taxa de succesiune care sa dezbătut după urma soțului între doamna și copil, ceilalți membrii ai familiei au fost excluși de la succesiune( aici mă refer la părinții și frații îndurerați). doamna poate pune în vînzare fara acordul copilului? că majoritatea spune că dinsa are 75% și copilul 25% din moștenirea soțului, gospodăria este făcută înainte de a se casatori cu doamna ,mariajul acestora a durat 8ani ceilalți membrii ai familiei vor sa ii ramina moștenirea copilului cuplului dar care este INFIAT, deoarece tatăl său decedat așa ar fi vrut. Vă mulțumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2024
costyarges, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:03, 10 Ianuarie 2024
ceilalți membrii ai familiei au fost excluși de la succesiune( aici mă refer la părinții și frații îndurerați).

asa este, asta ca decedatul avea copii..
doamna mosteneste 1/4 si copilul 3/4 Daca bunrurile au fost ale sotului, doaman are doar un stert din eele si de vandut, poate vinde doar ce are.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament - valabil sau nu ? gigelas gigelas Prin anii 1940 - 1945,o familie ce nu avea copii,a luat un copil (fata) de la o sora a sotiei,spre crestere. [b]Niciodata,acea fata nu a fost trecuta pe numele ... (vezi toată discuția)
Succesiune după bunica mary_c mary_c Bună seara. Se prezintă următorul caz : Bunicul văduv, cu 4 copii, se căsătorește cu bunica. Din căsătorie rezulta 2 copii ai celor 2, care vor ... (vezi toată discuția)
Succesiune so70ab so70ab BUNA ZIUA.As dori citeva lamuriri referitoare la cum pot vinde un apartament in situatia urmatoare: mama si tatal meu au achizitionat impreuna un ... (vezi toată discuția)