avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate manuel26

Activitate manuel26

Răspuns la discuția ACEEASI PB!
Din ce a scris d-na Gabrile Pintea potrivit acestui articol am libertatea sa il dau in judecata si la domicilul meu nu obligatoriu la sediul angajatorului nu?Fapta de fals si uz de fals care a facut o el imi da acest drept..eu fiind partea vatamata?
Art. 30. - Competenta dupa teritoriu este determinata de:

a) locul unde a fost savarsita infractiunea;

b) locul unde a fost prins faptuitorul;

c) locul unde locuieste faptuitorul;

d) locul unde locuieste persoana vatamata. Judecarea cauzei revine aceleia dintre instantele competente potrivit alin. 1, in a carei raza teritoriala s-a efectuat urmarirea penala. Cand urmarirea penala se efectueaza de catre Parchetul General de pe langa Curtea Suprema de Justitie sau de catre parchetele de pe langa curtile de apel ori de pe langa tribunale sau de catre un organ de cercetare central ori judetean, procurorul, prin rechizitoriu, stabileste careia dintre instantele prevazute in alin. 1 ii revine competenta de a judeca, tinand seama ca, in raport cu imprejurarile cauzei, sa fie asigurata buna desfasurare a procesului penal.*) Prin "locul savarsirii infractiunii" se intelege locul unde s-a desfasurat activitatea infractionala, in totul sau in parte, ori locul unde s-a produs rezultatul acesteia.

Am expus acest articol si vad ca nu imi da dreptul sa aleg si scrie clar ca Judecarea cauzei revine aceleia dintre instantele competente potrivit alin. 1, in a carei raza teritoriala s-a efectuat urmarirea penala..tot nu inteleg?care e tribunalul desemnat sa fac plangere si sa duc un proces...la domiciliul paratului?reclamantului?sau unde sa desf fapta(sa desf in orase diferite de cel a paratului si reclamantului?..cum este?
Discuție ACEEASI PB!
BUNA ZIUA!AM CAM ACEEASI PROBLEMA CA SI RAZVANDICU...VREAU SA INCEP UN PROCES PENAL PT FALS SI UZ DE FALS,FOSTUL ANGAJATOR SI MI A MODIFICAT UN INSCRIS CARE NU COINCIDE CU ORIGINALUL SI SUNTEM IN ORASE DIFERITE..DACA IL ACUZ DE FALS IN INSCRISURI(MODIFICARE INSCRIS) UNDE TRE SA FAC PLANGERE LA CARE TRIBUNAL?
Răspuns la discuția am raspundere?
Va multumesc frumos!
pai din punctul 1 reiese ca tre sa am calitatea de salariat...si sunt dat in judecata pt niste lucrari efectuate si pt un proces verbal cind nu aveam contract de munca,nu aveam nici calitatea de salariat..poate fi tras la raspundere patrimoniala si nu penala sau orice altceva,pt lucrarile efectuate pina la semnarea cim?asta ma intereseaza!va multumesc!
pai sunt dat in judecata cf art 270 cod muncii,raspundere patrimoniala...practic ar trebuie sa raspund din momentul semnarii cim..nu cind am semnat procesyul verbal,atunci nu aveam calitatea de salariat,nu?
lucram la negru,ca inginer dar cind am semnat procesul verbal nu aveam angajarea facuta..abia peste 4 zile de la semnarea procesului verbal am semnat si cim..practic cind am semnat procesul verbal nu eram angajat la firma..urma sa imi faca angajarea!
Discuție am raspundere?
Buna ziua!Sunt pus in fata unei situatii si nu stiu ce sa cred,cum este legal...am semnat un proces verbal de autorizare a continuarii lucrarilor pe o anume data..iar dupa 4 zile am semnat si un cim cu firma respectiva...in caz de raspundere patrimoniala raspund pt semnatura mea chiar daca in data cind am semnat nu eram angajat?sau raspund din momentul semnarii cim..?
Răspuns la discuția nu stiu!
va multumesc mult!mult suces in cariera si d-voastra!
am avocat!el mi a zis sa nu depun acum inscrisurile noastre la termenul asta chiar daca e termen pt administrare de probe cum a precizat instanta la termenul trecut..dar avocatu meu vrea ca la termenul asta unde este si proba cu martori,sa facem si un interogatoriu reclamantei si sa il trimitem sa raspunda pina la urmatorul termen la intrebarile noastre ca e pers juridica si apoi in functie de raspunsurile lui sa depunem inscrisur,ca sigur va minte cu ceva si sa il prindem cu minciuna cu depunerea de inscrisuri dupa ce raspunde el lainterogatoriul nostru,daca depunem acum inscrisuri va sti ce sa raspunda,dar in lipsa va minte sigur,stiu astai..cum am zis reclamanta abia acum la termenyul asta depune o parte din inscrisuri..de unde sa stiu eu ce sa depun acum daca nu am luat inca la cunostinta de inscrisurile lui?merg pe intuitie?
ca sa fiu mai exact sa si intelegi cum e treaba...data trecuta am avut primul termen in care sa vorbit de de lipsa de procedura a reclamantului,ma rog..si sa stabilit ca la termenul asta (al 2-lea) sa fie proba cu martori si inscrisuri..dar mentionez ca reclamantul nu a depus inscrisurile din care reise ca am gresit ,stiu sigur ca le va depunde la termnul asta atunci eu de unde sa stiu ce inscrisuri sa depun acum daca nu stiu exact cu ce dovezi vine el acum..logic ar fi sa vina cu dovezi el si apoi dupa ce se se face proba cu martori ,luarea la cunostinta a inscrisurillor incriminatoare sa vin si eu cu apararea(inscrisuri)abia la celalat termen(al 3-lea) dupa ce iau la cunostinta inscrisurile lui..adica cum sa ma apar cind el nu a depus inscrisuri din care sa reiasa vinovatia mea?