avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am raspundere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am raspundere?

Buna ziua!Sunt pus in fata unei situatii si nu stiu ce sa cred,cum este legal...am semnat un proces verbal de autorizare a continuarii lucrarilor pe o anume data..iar dupa 4 zile am semnat si un cim cu firma respectiva...in caz de raspundere patrimoniala raspund pt semnatura mea chiar daca in data cind am semnat nu eram angajat?sau raspund din momentul semnarii cim..?
Cel mai recent răspuns: manuel26 , utilizator 18:24, 27 Noiembrie 2008
Legal raspundeti din monetul semnarii c.i.m. .... la data cand ati semnat acel proces-verbal de autorizare a continuarii lucrarii erati angajat sau ce statut aveati in firma respectiva??
lucram la negru,ca inginer dar cind am semnat procesul verbal nu aveam angajarea facuta..abia peste 4 zile de la semnarea procesului verbal am semnat si cim..practic cind am semnat procesul verbal nu eram angajat la firma..urma sa imi faca angajarea!
puteti raspunde penal ... daca se face plangere penala, intrucat nu aveati nicio calitate la vremea respectiva sa semnati un astfel de act.
pai sunt dat in judecata cf art 270 cod muncii,raspundere patrimoniala...practic ar trebuie sa raspund din momentul semnarii cim..nu cind am semnat procesyul verbal,atunci nu aveam calitatea de salariat,nu?
Răspunderea patrimonială în dreptul muncii are ca temei contractul individual de muncă şi se întemeiază pe normele şi principiile răspunderii civile contractuale.
Pentru a exista răspunderea patrimonială este necesar să fie îndeplinite următoarele condiţii:
1. Calitatea de salariat a persoanei care a produs prejudiciul, respectiv persoana care este parte a unui raport juridic de muncă tipic, stabilit pe perioada nedeterminată sau determinată, respectiv pentru timp normal sau parţial de muncă.
2. Fapta ilicită a salariatului să fie săvârşită în legătură cu munca sa.
3. Prejudiciul, adică acea modificare a patrimoniului care se realizează atât prin diminuarea activului, urmare a săvârşirii unei fapte ilicite, sau prin creşterea pasivului.
4. Raportul de cauzalitate între fapta ilicită şi prejudiciul cauzat.
5. Vinovăţia este o condiţie a răspunderii patrimoniale fără de care aceasta nu există.

Eu v-am expus si alta raspundere , in afara de aceasta.

Alte discuții în legătură

Raspundere patrimoniala! razvandicu razvandicu As dori sa va cunosc parerea la urmatoarea problema!Ca sa existe raspundere patrimoniala a salariatului trebuie sa existe un prejudiciu real adus ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala a salariatului - rog urgent raspuns cati81 cati81 Buna! Am lucrat acum 2 ani ca sef de magazin la o firma destul de cunoscuta. In momentul angajarii, m-au condus in magazin, m-au prezentat ca noua sefa si ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala! mihaila ionut mihaila ionut Sper sa ma ajutati si pe mine intr o problema!Am lucrat la o societata aproximativ 2 sapt fara cim si dupa asta am semnat un cim!Acum e posibil sa fiu in ... (vezi toată discuția)