Am intrat, am sunat. Nimeni nu stie nimic desi se vorbeste pe site-urile facultatilor de posibilitatea prelungirii studiilor de scurta durata cu cele de licenta. Inclusiv la itm am sunat si doamna de acolo mi-a zis ca pentru ce vreau eu se accepta studiile de scurta durata, dar ca nu stie sa imi spuna si care sunt alea.
Studii superioare de scurta durata. Stiti cumva ce facultati aplica aceste studii si daca se regasesc deja ?
Acum vreo 3-4 luni am reziliat contractul cu telekom. Aveam doar internet portabil, am facut cererea, dupa am asteptat 30 de zile si am predat si device-ul si am primit si documentul cu rezilierea. Acum in iunie primesc mail de la o firma de recuperare ca mai am de plata nu stiu cat si ca telekom isi rezerva dreptul de a rezilia contractul. Intrebarea mea e, in momentul in care am reziliat contractu si am predat si aparatul, tipul de acolo nu trebuia sa ma informeze ca mai am de plata?
Buna, unde ai gasit facultatea de inginerie economica industriala?
Depinde la ce se refera. Eu am sunat direct la ITM si am intrebat de nivelul superior pentru sef SEPP si doamna care se ocupa mi-a spus ca pe diploma trebuie sa scrie inginer.
Da, am cautat si eu dupa si am vazut ca nu mai este nevoie de curs de 180 de ore daca se efectueaza masterul SSM. Eu vroiam sa stiu daca este ceva diferenta intre studiile universitare de lunga durata si cele de licenta. Cu cele de scurta durata m-am lamurit, nimeni nu stie nimic, Am sunat la itm si mi-au spus ca accepta studiile superioare de scurta durata pentru numirea Sef SEPP, dar nu stiu care sunt acelea.
Conform Art. 50. - (1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului superior, care trebuie indeplinite in mod cumulativ, sunt urmatoarele:
a) absolvirea, in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, cu diploma de licenta sau echivalenta, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenta, ori a studiilor universitare de lunga durata sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata;
Care sunt studiile universitare de lunga durata?
Eu din ce am cautat si inteleg, pot face un master in SSM de exemplu si as echivala studiile universitare de lunga durata si pot face dupa si cel postuniversitar de minim 180 de ore. Cu asta pot ajunge sa fiu sef SEEPP, bineinteles, atingand si celelalte puncte din lege.
Exista vreo facultate de inginerie, agricultura sau silvica care sa ofere cursuri online, fara prezenta fizica?
Ma refer exact la asta "sau
absolvirea cu diplomă de absolvire a studiilor universitare de scurtă durată".
Noua legislatie a educatiei reintroduce studiile superioare de scurta durata, cum erau cele pentru subingineri de 3 ani, doar ca acum sunt de 2 ani.
Vin iar cu o intrebare legata de infiintarea unui serviciu extern de prevenire si protectie.
Printre altele, pentru a putea fii sef serviciu extern din hg. 1425/2006 art. 50 alin.1 lit.b zice asa:
Art. 50. - (1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului superior, care trebuie indeplinite in mod cumulativ, sunt urmatoarele:
a) absolvirea, in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, cu diploma de licenta sau echivalenta, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenta, ori a studiilor universitare de lunga durata sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata;
Acum, am gasit un articol care zice ca studiile universitare de scurta durata au fost reintroduse in programa.
Asa cum zice si extrasul din lege la sfarsit "sau diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata"
Inteleg ca nu mai este nevoie neaparat de cei 4 ani de studii de licenta?