Buna ziua!
Sunt agent de munca temporara si pun la dispozitia utilizatorului soferi care efectueaza curse externe. Pot acorda diurna externa conform HG 518/1995? Pot folosi ca si document justificativ ordinele de deplasare (de la utilizator la beneficiar) pentru a acorda diurna? M-ar interesa si un temei legal. Multumesc!
Sa inteleg ca pentru a beneficia de stimulent, pot sa realizez venituri impozabile doar ca pfa si concediu fara plata la angajator?
Si inca ceva....
eu o sa-mi redeschid pfa-ul imediat ce sotul va intra in ccc iar plata stimulentului nu este afectata de faptul ca sotul o sa termine ccc in ziua in care copilul implineste 1 an, respectiv 01 sept 2013?
(Citisem in OUG 111/2010 ca: pt a beneficia de stimulent de insertie ar trebui sa realizez venituri cu cel putin o zi inainte de a implini copilul 1 an si nu era specificat acolo de varianta cu celalalt parinte...).
Buna seara,
va rog sa imi raspundeti daca se poate la urmatoarea situatie:
Copilul meu este nascut pe 01 sept 2012.
Momentan sunt in ccc (am ales varianta 1 an) iar sotul meu vrea sa-si ia o luna de ccc deoarece nu dorim sa pierdem o luna de indemnizatie.
Eu sunt PFA dar am si contract de munca (ambele au fost suspendate pt 1an si ambele venituri au fost luate in calcul pt plata indemnizatiei).
As vrea sa beneficiez de stimulentul de insertie pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului, insa as dori sa solicit concediu fara plata la angajator unde am contractul de munca si sa-mi reactivez doar pfa-ul, pe care o sa realizez venituri impozabile. Este oare posibil acest lucru?
Si cand ar trebui sa-mi redeschid pfa-ul avand in vedere ca ultima luna de ccc este luata de sotul meu?
Iar cererea pt acordarea stimulentului cand trebuie facuta?
Va multumesc foarte mult pt raspuns si pt promptitudine!!
Veniturile sotului ar fi cele din ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului sau din ultimele 12 luni dinaintea depunerii cereri de acordare a CCC.
Buna ziua,
Referitor la concediul de 1 luna pt tata, aveti idee ce trebuie facut pt asta, ce documente trebuiesc, unde se depun si ce venituri se iau in calcul?
Si ar mai fi ceva, cu cat timp inainte ar trebui depuse documentele tatalui?
Multumesc
Acum imi este clar, ma gandeam ca avand doar 3 luni de activitate si incasari pe PFA nu mi se vor lua si aceste venituri in calcul.
Am inteles bine ca pot sa am activitate pe PFA si sa facturez in timp ce am concediu de maternitate la locul unde sunt incadrata cu contract de munca, PFA-ul urmand sa i-l suspend doar in momentul cand voi intra in crestere copil?
Cu alte cuvinte pot sa fiu la locul de munca in concediu de maternitate si ca PFA sa muncesc?
Este reglementat undeva acest lucru?
Ma gandesc sa nu am probleme cand o sa-mi depun dosarul....
am si eu o intrebare cu privire la indemnizatia pt crestere copil..
Sunt angajata cu contract de munca de peste 8 ani (neintrerupt) iar in septembrie urmeaza sa nasc.
Din luna aprilie mi-am deschis un PFA in sistem real pt care platesc sanatate 5.5% si impozit 16%.
Credeti ca mi se iau in calcul si veniturile din PFA (acestea fiind doar pe 3-4 luni)?
Daca in luna iulie intru in concediu de maternitate (unde sunt angajata cu contract de munca) ar trebui sa-mi suspent si PFA-ul sau pot sa mai lucrez ca si PFA pana cand voi intra in concediu crestere copil cand i-l voi suspenda si pe acesta?