avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Activitate combat2k

Activitate combat2k

Multumesc frumos pt raspuns si pentru exemple.
Buna ziua,

ca sa nu deschid un nou topic, am o intrebare scurta:

asociatie de proprietari complex rezidential cu mai multe blocuri (+ spatiu de acces inchis cu ziduri + bariere acces, parcari subterane/supraterane etc..). Cota indiviza se calculeaza luand in calcul doar suprafetele utile de la apartament + boxa sau se adauga si suprafetele utile aferente locurilor de parcare supraterane / subterane? Asa mi se pare ca citesc pe [ link extern ] ...

Multumesc anticipat.

Situatie curenta - asociatie de proprietari pe complex rezidential cu mai multe blocuri.

Exista spatiile comune aferente complexului (spatii verzi, cai acces, etc) si spatii comune aferente unui bloc (lift, scari, etc).

Exista cheltuieli aferente spatiilor comune (ex: intretinere iarba verde, dezapezire, curatenie, etc), exista cheltuieli aferente spatiilor comune aferente unui bloc (reparatii lift, reparatii usa acces in bloc, becuri arse, etc..)

Intrebari:

- cum se impart cheltuielile aferente spatiilor comune unui bloc?
- exista o decizie a CEx prin care cheltuielile aferente unui spatiu comun al unui bloc sunt asociate la, citez 'spatii comune care deservesc intregul cartier', si in cadrul aceleiasi decizii, cheltuielile de acest fel mai mari de X RON se impart pe tot complexul, evident, cele mai mici de X RON raman impartite pe blocul respectiv. Cat de legala este decizia CEx si daca da, cum se poate corecta eroarea?

Multumesc anticipat.
Salutare,

am niste actiuni la o companie din UE de la care am primit dividende in ultimii cativa ani (4-5 ani, cu 2 exceptii). Sumele nu au fost mari, ceva de genul cativa zeci de euro, nu cred ca am depasit vreodata 20 de euro (sau ceva de genul asta), ideea este ca nu am depus pana acum in anii trecuti declaratia 201... Impozitul a fost oricum retinut la sursa, dar am inteles ca trebuie oricum depusa declaratia.

Care sunt consecintele pentru nedepunere, si ce se poate intampla daca depun acum declaratiile din anii trecuti?

Ah, si daca pe parcursul ultimilor 5 ani mi-am schimbat domiciliul, unde trebuie depuse declaratiile ?

Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Dan.
Răspuns la discuția Declaratia 201
Buna ziua.

Ca sa nu deschid alt subiect, am si eu o problema la care as vrea sa am un raspuns:

am niste actiuni la o companie din UE de la care am primit dividende in ultimii cativa ani (4-5 ani, cu 1 exceptie). Sumele nu au fost mari, ceva de genul cativa zeci de euro, nu cred ca am depasit vreodata 20 de euro (sau ceva de genul asta), ideea este ca nu am depus pana acum in anii trecuti declaratia 201... Impozitul a fost oricum retinut la sursa, dar am inteles ca trebuie oricum depusa declaratia.

Care sunt consecintele pentru nedepunere, si ce se poate intampla daca depun acum declaratiile din anii trecuti?

Ah, si daca pe parcursul ultimilor 5 ani mi-am schimbat domiciliul, unde trebuie depuse declaratiile ?

Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Dan.
Răspuns la discuția Contract la distanta
Multumesc @all.
Răspuns la discuția Contract la distanta
Multumesc pt raspunsuri.

@bordealex: no worries, firma e din Bucuresti, eu sunt din Bucuresti, e la o distanta de 25 de minute de mine, nu asta e problema ;-)

@alpinltd: ideea este ca specificatiile le cunosc deja de pe Internet si sunt convins ca ele corespund cu ceea ce o sa achizitonez. Insa avand in vedere ca produsul e relativ nou si nu am unde sa-l pre-vizualizez "live", ca sa zic asa, sa stiu daca e ceea ce am vazut pe internet (la nivel de user experience, vorbim de un laptop nu ieftin) prefer sa imi las o marja de 10 zile a.i. daca e ceva care sa nu-mi corespunda asteptarilor, sa pot sa-l duc inapoi fara sa-mi motivez returnarea.

A nu se intelege gresit: nu sunt o persoana care prefera sa cumpere un produs doar de dragul de a-l returna peste 10 zile si apoi sa cumpar un alt produs si.. etc. Prefer totusi sa stiu ca 1500 de euro sunt investiti cum trebuie.

PS: Pe site-ul respectivei firme sunt precizate urmatoarele: Termenul in care puteti solicita returnarea produsului este de 10 zile lucratoare de la primirea acestuia. Conditia pentru care un produs sa poata fi returnat, este integritatea ambalajului (exceptie facand sigiliul pachetului) si a produsului livrat.; eu personal nu inteleg care sunt conditiile de returnare. Evident ca trebuie sa-l returnez intr-o stare impecabila, cu toate accesoriile si in ambalajul original nedetiorat. Dar mai precis, e ok daca il tin 1 zi si-l folosesc 1 ora? Se considera .. folosit si nu nou? Care sunt regulile la aceasta operatiune de returnare?
Buna ziua,

ma intereseaza urmatoarea speta: doresc sa achizitionez un laptop de la un comerciant care detine si un magazin online prin care fac comanda efectiva, dar doresc ridicarea de la sediul vanzatorului. Pe pagina de internet a vanzatorului se precizeaza, printre altele:

Ridicarea produselor de la sediu sau primirea acestora prin agentii proprii nu se poate considera comert la distanta, respectiv nu puteti beneficia de dreptul de denuntare in 10 zile. Va rugam sa verificati produsele la primirea acestora si in prezenta personalului nostru, fiind obligatia Dumneavoastra sa nu semnati pentru primire pana la verificarea corespunzatoare a produselor.

Este ceva in afirmatiile de mai sus care contravin Ordonantei privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta ?

La o adica, eu doresc sa-l ridic de la ei (scap de procedurile bancare de plata prin OP, respectiv de comisionul de 10 RON pt plata ramburs), dar vreau sa beneficiez de cele 10 zile lucratoare in care sa analizez achizitia.

Multumesc anticipat pt raspuns.
Cu stima.