avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Activitate MirelaZaharia

Activitate MirelaZaharia

Urmăresc acest forum de mulți ani și am văzut că există oameni de bine și sfaturi pertinente, de specialitate. Acesta este motivul pentru care solicit consiliere într-o problemă legată de o "închiriere fără contract" a unui garaj către o cunoștință. Înțelegerea a durat o perioadă, dar acum respectivul nu răspunde la mesajele mele legate de contravaloarea chiriei. Ce pot face eu în aceste condiții? Precizez că persoana a schimbat lacătul și nu am acces în garaj.
Asa m-am gandit si eu, desi nu eram in perfecta cunoastere a legii. Va multumesc din nou.
Va multumesc pentru promptitudine. Sa inteleg ca aceste cheltuieli trebuie calculate in raport cu cota parte din indiviza (adica proportional cu suprafata apartamentului fata de proprietatea totala a blocului)? Eu le-am spus ca nu voi plati decat cat prevede legea. pentru restul sumei pot fi actionata in instanta? Nefiind organizati in asociatie de proprietari ar trebui sa deschida un numar de actiuni judecatoresti egal cu numarul de apartamente?Ei spun ca fiind majoritari in decizie, eu trebuie sa ma supun intelegerii lor.
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu prevederi legale in legatura cu problema mea. Locuiesc la etajul 1 al unui bloc cu 8 etaje si detin un apartament de 63 metri patrati (2 camere). In luna noiembrie a acestui an va trebui executata o reparatie costisitoare la ascensor( inlocuirea elementelor de siguranta). In acest sens s-a desfasurat o sedinta de bloc, la care administratoarea a propus ca suma totala aferenta reparatiei sa se imparta in mod egal la 8 nivele si apoi suma corespunzatoare fiecarui nivel sa se imparta in mod egal intre apartamentele de pe nivel, ca familii. Vecinii au fost de acord in mare majoritate, desi am spus ca acest mod de calcul contravine legii. Mentionez ca:
- nu suntem constituiti intr-o asociatie de proprietari
- pe fiecare nivel exista apartamente cu 2 camere, 4 camere si 5 camere
- noi, cei de la etajul 1, nu am fost scutiti de la plata energiei electrice consumate de ascensor, deoarece blocul are uscatorie (nefunctionala, pentru ca ea este folosita exclusiv de catre vecinii de la etajul 8 ca depozit de acareturi)
Va rog sa ma indrumati in legatura cu modul legal de repartizare a acestor cheltuieli, deoarece eu , ca cetatean al acestei tari, ma supun legilor tarii si nu unei intelegeri intre vecini.
Buna ziua.
Tocmai am divortat si acum se pune problema partajului. Avem in proprietate un apartament de 4 camere, obtinut prin contract de vanzare-cumparare intre noi si parintii mei. Sotul meu pretinde jumatate din apartamentul de 4 camere. In realitate noi nu am platit decat un apartament de 2 camere, in care stau acum parintii mei. As vrea sa stiu daca se admite in instanta cererea lor de interventie pentru a se face dreptate in situatia mea. Eu i-am dat surorii mele stabilite definitiv in Noua Zeenlanda un inscris sub semnatura privata (cu martori) in care am specificat ca am fost despagubita de catre parintii mei pe timpul vietii lor si ca din apartamentul de 2 camere nu voi mai pretinde nimic la succesiune. Fireste ca acum 8 ani, cand am incheiat actele pentru cele 2 apartamente nu s-au declarat la notar sumele reale ale apartamentelor, din cauza taxelor mari. As putea avea probleme din aceasta cauza?
Răspuns la discuția Partaj
Mentionez ca parintii mei mi-au daruit respectiva parte din apartamentul de 4 camere. Eu am dat declaratia pentru fratele meu din Noua Zeelanda, care nu ar fi fost de acord cu contractul de vanzare cumparare asupra unui apartament in care ar fi mostenit si el jumatate. In felul acesta, indiferent ce s-ar fi intamplat cu mine in timp, el era asigurat ca nimeni din familia mea (sot, copil) nu ar fi pretins dupa parintii mei nimic in apartamentul de 2 camere, pe care noi l-am achitat de fapt. Pot dovedi acest dar, chemandu-mi parintii ca martori?
Discuție Partaj
Dupa 17 ani de casnicie reusita sunt nevoita sa divortez, deoarece sotul meu are o amanta de aproape un an si de 2 luni s-a mutat efectiv la aceasta. A deschis actiune de divort inventand motive aiurea, dar eu, la randul meu, am introdus actiune prezentand realitatea. Vom divorta, e clar, nu doreste sa pastreze copilul, asa ca ne-am inteles in legatura cu divortul. Problema se pune la partaj. Conform legii, cota parte e de 50% - 50%, stiu acest lucru. El are acte pentru o mostenire, banii respectivi i-am folosit in comun pentru amenajarea unei case, pe care am vandut-o si apoi, am cumparat un apartament de la parintii mei, cu contract de vanzare cumparare. Mentionez ca, in realitate, noi am platit alor mei costul unui apartament de 2 camere, iar actualul apartament, care va constitui obiectul partajului are 4 camere. Diferenta de pret, pe care nu am achitat-o, este considerata de catre parintii mei despagubire succesorala, deci eu am "mostenit" jumatate din apartament inainte de decesul alor mei. In apartamentul parintilor eu nu voi avea nici o pretentie, dupa decesul acestora, el revenind in totalitate fratelui meu. In acest sens am dat o declaratie in fata a doi martori, in care am specificat si faptul ca am primit mostenirea in avans. Nu am alte acte decat aceasta declaratie si as vrea sa stiu daca ea este valabila si daca in acest fel pot dobandi la partaj ceea ce mi se cuvine de drept. Eu as fi mostenit oricum jumatate din valoarea acestui apartament la succesiune. Raman fara nimic dupa 17 ani de casnicie?