avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Activitate maria88

Activitate maria88

In cursul lunii prin Hotarare a Consiliului de Administratie au fost numiti noi membri . Cum se face plata INDEMNIZATIEI membrilor ( vechi si noi ) tinand cont ca schimbarea a avut loc in cursul lunii - integral sau proportional cu perioada pentru care a existat mandat in cursul lunii ?
Cum se calculeaza indemnizatia membrilor consiliilor de administratie la o societate pe actiuni - la numar zile lucratoare sau calendaristice ?
Exista vreo diferenta fata de salarii ?
"Societate nou infiintata , neplatitoare de tva ,microintreprindere, 1 angajat , are un contract prestari servicii pt servicii sudura cu o societate din ITALIA .Angajatul v-a trebui sa se deplaseze in Italia ,sa inchirieze locuinta pe toata perioada desfasurarii contractului - 1 an.IN ce conditii legale poate pleca angajatul, ce autorizatii trebuiesc luate , cum se factureaza ? Exista taxe care trebuiesc achitate si in ITALIA ? Rog monografie contabila."

Răspuns la discuția adoptie sau tutore
Multumesc pentru raspuns - multumesc mult - deci legal se poate .

Va rog din suflet ce pasi am de facut ? unde trebuie sa mergem ? ambii parinti din certificatul de nastere al micutului sunt de acord . Nu exista nici o problema din acest punct de vedere .S e face vreo ancheta sociala care ar afecta cresterea de catre acesti a parinti a celorlalti copii ai lor ?
Adica daca il dau pe acesta spre infiere legal catre mine ei pot fi decazuti din drepturi si sa ramana fara ceilalti doi copii ?

Va rog mult sa-mi raspundeti unde trebuie sa mergem prima oara ? eu si parintii micutului pentru a trece copilasul pe numele meu ?

Multumesc foarte mult .
Buna ziua ,

Am 30 ani , nu sunt casatorita .

Verisoara mea prin alianta ( este fiica sotiei unchiului meu- fratele mamei mele ) este casatorita in acte ( in fapt este despartita de 1 an ) si are 2 copii de 6 si 9 ani .
Acum a nascut un baietel - ( ea spune ca nu stie cine este tatal ) .baietelul are 3 zile .

Eu doresc sa iau acest copilas si sa-l cresc cu toate drepturile - Cum si unde trebuie sa merg pentru a avea toate drepturile de mama - sau ce este legal de facut asfel incat sa ma pot ocupa de acest copil .

Va rog sa ma indrumati cu tot ce se poate d.p.d.vedere legal . Si ea ca mama naturala - dar si tatal nebiologic sunt de acord sa-mi incredinteze spre crestere si educare acest copil - dar eu as dori sa fac totul si legal .

Multumesc -
Multumesc. Voi urma si acesti pasi .
Fratele vitreg mi-a pus la dispozitie certificatul lui de nastere doar ca acolo la numele mamei este trecut Visan , iar mama a decedat cu numele Vasile - notarul vrea o dovada ca Visan este fiul lui Vasile - adica actul de divort - acest document nu-l avem si nu-l gasim .
Restul documentelor le-am depus la notar in copie .
Daca mergem la alt notar suntem pasibili de amenda ? Daca la alt notar nu mai spunem de fratele vitreg ce se intampla ? Sau fara actul acela de divort al mamei pe care nu-l avem si nici nu-l putem cere de undeva neavand nici macar un nr de dosar -( am fost la arhiva la tribunal si ne-au cerut un nr . de unde sa-l luam ? )
Multumesc pentru promtitudine .
Buna ziua ,

Mama mea a decedat in septembrie 2013. S-a casatorit cu tatal meu acum 51 de ani . Anterior a fost casatorita si a avut un baiat care a ramas la tatal lui . A divortat in perioada 1955-1957 - in acea perioada locuia in BUCURESTI , RAIONUL TUDOR VLADIMIRESCU , FABRICA DE CHIBRITURI , .
Nu suntem in posesia deciziei de divort pentru a face dovada ca fratele (vitreg) este fiul mamei - in vederea intocmirii actelor de succesiune ( fratele doreste cedarea mostenirii in favoarea tatalui meu nu vrea nimic pentru el )
Am incercat la primaria LOCALITATII - unde a fost inregistrat documentul nasterii - dar la cotorul certificatului de nastere nu este trecut nimic , nici prima casatorie , nici divortul , nici a doua casatorie , nici decesul.

Cum pot intra in posesia acestui document sau cum pot face actele de succesiune fara el ? Notarul spune ca nu se poate - in aceasta situatie ce am de facut ?

Multumesc,
Rog a-mi oferi un model de somatie-notificare pentru a o expedia vecinului care si-a consolidat casa si a intrat cu stalpii pe proprietatea mea cu cel putin 12 cm , a construit o usa cu geam care da pe proprietatea mea - toate acestea fara acceptul meu - lucrare efectuata in lipsa mea - aceasta constructie nu o putea face fara a incalca proprietatea mea - lucru pe care l-a facut fara acceptul meu !
Pot depune si o plangere penala in aceasta privinta ? ce pasi si documente trebuiesc intocmite ? rog daca se poate un model !

Multumesc

care sunt drepturile asociatilor intr-o societate in care actionari sunt 2 persoane (-sot si sotie)? sotul este asdministrator ! cine raspunde de incasarile ,platile ,contractele societatii ? In caz de divort ce se intampla cu societatea ?
Cine administreaza societatea,numerarul ,angajarile ,platile ? asociatul are voie sa fie si casier ?