Bună ziua!
Vă cer scuze pentru ca scriu unde apar intrebari legate de asociația de proprietari, dar nu stiu unde sa ma adresez. Acoperisul blocului este avariat si sunt infiltratii la fiecare ploaie. Noi nu facem parte dintr-o asociatie de locatari, deoarece la noi in oras nu mai există. Am vorbit cu venicii sa reparam, dar cand vine vorba de strans banii, nu se mai intampla nimic. Suntem 5 apartamente pe coloană, dintre acestia 3 sunt ok, dar ce fac cu restul? Care ar fi procedura? M-am saturat sa ma tot rog de ei!!! Va multumesc!!
Ma refer la faptul ca toate apartamentele sunt proprietate, nu sta nimeni cu chirie.
Sa inteleg ca daca nu este asociatie, pot inchiria uscatoria direct de la proprietarii din scara noastra. Eu m-am gandit la o autentificare pentru ca as vrea s-o inchiriez pe multi ani si s-o transformam in spatiu de locuit, fiind alipita ap. nostru.
Va rog sa-mi spuneti cam care ar fi procedura.
Va multumesc!
Imi cer scuze ca intreb in acest topic, dar...discutia este pe aceeasi tema.
Daca nu este asociatie de proprietari/locatari, toti sunt proprietari ai apartamentelor si nu sta nimeni in chirie, as putea inchiria pe 49 ani de ani? asta ar insemna sa realizez un contract de inchiriere la notar intre mine si toti locatarii?
Va multumesc mult!
daca as avea cu cine, as mai zice! dar dna nu-si plateste nicio datorie, avand datorii de ordinul zecilor de mii pe la toate si e si putin dusa.:((
succesiunea nu cred ca o va face niciodata cat va fi ea in viata, pentru ca sotul a murit, iar copii sunt plecati, nu vin pe la ea, iar despre baiat nu mai stie nimic, nimic.
deci nicio sansa.
de aceea ne-am gandit sa incercam sa inchiriem de la ei, in schimbul lucrarilor comune de pe scara.
si mai este nevoie de certificat de atestare fiscala?
multumesc
vreau sa fac inchirierea printr-un notar, autentificata, pentru mai multa siguranta.
Am vrut s-o cumparam, dar o pers din scara are datorii imense la impozit, n-are succesiune etc. si ne-am gandit ca daca ar merge asa, am folosi si aceasta varianta, pentru ca vrem s-o alipim ap nostru.
Multumesc
Buna ziua,
As vrea sa va intreb daca pentru a inchiria uscatoria este nevoie de certificat de atestare fiscala de la fiecare ap. de pe scara si daca este nevoie sa semneze fiecare proprietar (sot, sotie) sau daca este suficient sa semneze un singur proprietar?
Multumesc
Multumesc dl adriantot
Oricum noi le-am spus ca vom pune geamurile de pe casa scarii, iar ei au fost de acord.
Acum, aceasta intelegere/inchiriere poate fii realizata pe un termen mai mare (49 ani) prin notariat? Poate fi atacata la orice ora? Iar uscatoria este distrusa (n-are geam, peretii sunt negrii etc)
Dar, din ce am citit pe forum, se intelege ca aceasta lege se refera la vanzare si nu la inchiriere.
Nu se poate face contract de inchiriere intre proprietari si noi pe o perioada determinata? 49 de ani