Buna ziua,
As vrea sa va intreb daca pentru a inchiria uscatoria este nevoie de certificat de atestare fiscala de la fiecare ap. de pe scara si daca este nevoie sa semneze fiecare proprietar (sot, sotie) sau daca este suficient sa semneze un singur proprietar?
Multumesc
vreau sa fac inchirierea printr-un notar, autentificata, pentru mai multa siguranta.
Am vrut s-o cumparam, dar o pers din scara are datorii imense la impozit, n-are succesiune etc. si ne-am gandit ca daca ar merge asa, am folosi si aceasta varianta, pentru ca vrem s-o alipim ap nostru.
Multumesc
daca doriti sa faceti extindere a apartamentului dvs. cel mai bine ar fi sa cumparati uscatorul. faceti un antecontract de vanzare-cumpare cu toti proprietarii scarii respective, dupa care cereti in instanta pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare.
vorbiti cu locatarul debitor la impozite sa isi faca succesiunea (practic ar fi suficient un certificat de mostenitor sau dvs. sa cumparati de la toti mostenitorii celui decedat)
treaba cu inchirierea e relativa. ganditi-va ca veti face imbunatatiri, nu puteti intabula etc etc
daca as avea cu cine, as mai zice! dar dna nu-si plateste nicio datorie, avand datorii de ordinul zecilor de mii pe la toate si e si putin dusa.:((
succesiunea nu cred ca o va face niciodata cat va fi ea in viata, pentru ca sotul a murit, iar copii sunt plecati, nu vin pe la ea, iar despre baiat nu mai stie nimic, nimic.
deci nicio sansa.
de aceea ne-am gandit sa incercam sa inchiriem de la ei, in schimbul lucrarilor comune de pe scara.
si mai este nevoie de certificat de atestare fiscala?
multumesc