avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inschiriere uscatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inschiriere uscatorie

Buna ziua,
As vrea sa va intreb daca pentru a inchiria uscatoria este nevoie de certificat de atestare fiscala de la fiecare ap. de pe scara si daca este nevoie sa semneze fiecare proprietar (sot, sotie) sau daca este suficient sa semneze un singur proprietar?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Olimpiu Hornaru , Avocat 18:09, 1 Iunie 2011
daca doriti doar sa il inchiriati e suficient o singura semnatura, nefiind act de dispozitie.
vreau sa fac inchirierea printr-un notar, autentificata, pentru mai multa siguranta.
Am vrut s-o cumparam, dar o pers din scara are datorii imense la impozit, n-are succesiune etc. si ne-am gandit ca daca ar merge asa, am folosi si aceasta varianta, pentru ca vrem s-o alipim ap nostru.
Multumesc
daca doriti sa faceti extindere a apartamentului dvs. cel mai bine ar fi sa cumparati uscatorul. faceti un antecontract de vanzare-cumpare cu toti proprietarii scarii respective, dupa care cereti in instanta pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare.
vorbiti cu locatarul debitor la impozite sa isi faca succesiunea (practic ar fi suficient un certificat de mostenitor sau dvs. sa cumparati de la toti mostenitorii celui decedat)
treaba cu inchirierea e relativa. ganditi-va ca veti face imbunatatiri, nu puteti intabula etc etc
daca as avea cu cine, as mai zice! dar dna nu-si plateste nicio datorie, avand datorii de ordinul zecilor de mii pe la toate si e si putin dusa.:((
succesiunea nu cred ca o va face niciodata cat va fi ea in viata, pentru ca sotul a murit, iar copii sunt plecati, nu vin pe la ea, iar despre baiat nu mai stie nimic, nimic.
deci nicio sansa.
de aceea ne-am gandit sa incercam sa inchiriem de la ei, in schimbul lucrarilor comune de pe scara.

si mai este nevoie de certificat de atestare fiscala?
multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
mel28, utilizator
pentru a incheia contractul de inchiriere nu este necesar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor cumparare uscatorie si atasare la apartament lauTM lauTM Buna Am si eu nevoie de cateva sfaturi urgente . Vreau sa cumpar o uscatorie de la ultimul etaj , toti locatarii sunt deacord, acuma nedumerirea mea ... (vezi toată discuția)
Achizitionare uscator scara bloc etaj 4 aurel1234 aurel1234 Buna seara. As vrea sa achizitionez uscatorul de pe scara blocului de la etajul 4 unde locuiesc Am inteles ca trebuie sa fie toti locatarii blocului de acord. ... (vezi toată discuția)
Vanzare spatiu comun din bloc. florian575 florian575 Va rog sa- mi dati un sfat despre pasii pe care trebuie sa- i urmez pentru a cumpara uscatoria de deasupra apartamentului meu. Multumesc anticipat (vezi toată discuția)