Buna ziua, daca se refinanteaza creditul ipotecar se pot trece 2 proprietari pe noul contract? Chiar daca acum este doar unul din cei doi soti ? Se schimba si contractul de la notar ?
Buna ziua, eu si sotia mea detinem amandoi cate o cota de 50% din apartament, putem vinde fiecare cota lui de 50% aceluiasi viitor cumparator al apartamentului ?
Buna, iubita mea are o proprietate, eu o ajut cu ratele, se poate incheia la notar o promisiune de despagubire in caz de separare/divort ? Ma ajutati cu o solutie sau detalii?
Buna ziua! Prietena mea a cumparat un apartament iar mama ei este codebitor, nu coproprietar! Doar prietena mea este proprietar, insa eu o ajut cu plata ratei la casa, platim 50-50! Am dori sa fim amandoi proprietari.
Ce putem face?
Daca imi doneaza jumatate nefiind casatoriti se mai poate revoca pe timpul casatoriei?
Ce ne sfatuiti sa facem?
Proprietatea a fost cumparata de catre ea deoarece eu atunci nu eram hotarat. Si am dori sa devin si eu proprietar, deoarece amandoi participam cu bani.
Buna ziua ! Care varianta este mai buna ca sa fim amandoi proprietari ? Inca nu suntem casatoriti. Sa imi faca contract de donatie ? Dar am inteles ca pe perioada casatoriei poate fi revocabila. Adica eu inteleg din asta ca imi poate retrage acest drept fara acordul meu. Sau la casatorie sa schimbam regimul matrimonial in cel al comunitatii conventionale ? SI sa trecem casa in bunurile comune ? Dar aici nu este inclus si vreo viitoare mostenire nu ?
Buna ziua !
Prietena mea a cumparat un apartament si este doar pe numele ei, locuiam impreuna dinainte, si dorim sa fim amandoi proprietari, se poate prin act de donatie de 50% insa este prea costisitor.
Daca ne casatorim se pot impartii bunurile ? Sau este o lege ? Sau am putea face vreun act inainte de casatorie sau dupa ?
Cum am putea proceda ca sa nu dam 6000 lei pe un act de donatie.
Exista o alta varianta sa avem drept amandoi si sa nu coste atat... ?
Multumesc mult pt info !!