adelaida_07 a scris:
Stabilirea atributiilor unui salariat este dreptul angajatorului. O fise de post poate suferi modificari pe parcursul derularii unui contract. Cum sarcinile de serviciu sunt stabilite prin fisa postului refuzul luarii la cunostinta a acestora poate fi considerat ca un refuz al sarcinilor de servicu.
Nu puteti fi obligata sa semnati o fise de post cu data intocmirii CIM, dar cu data prezentarii acesteia nu puteti refuza semnarea ei decat daca aceasta nu este corect intocmita sau nu corespunde postului ocupat.
Stabilirea atributiilor unui angajat mi se pare ca ar fi nu dreptul, ci obligatia angajatorului. O fisa de post poate suferi modificari pe parcursul derularii contractului. Nu, o fisa de post nu sufera modificari, ci se modifica functia ocupata (daca apar alte responsabilitati). Refuzul meu de a lua la cunostinta un lucru care e facut deja in ilegalitate si, culmea, si prost din punctul meu de vedere poate fi luat drept rea vointa doar in lipsa suficientelor informatii.
Iar eu, daca nu ma insel, in afara de aprozimativ o fraza, am inclus in primul mesaj (lung, recunosc) absolut tot ce contine fisa postului.
Art. 17.
″(2) Persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, va fi informată cu
privire la cel puţin următoarele elemente :….″(Legea nr. 371/2005)
a) identitatea părţilor;
b) locul de muncă sau, în lipsa unui loc de muncă fix, posibilitatea ca salariatul să muncească în diverse locuri;
c) sediul sau, după caz, domiciliul angajatorului;
″d) funcţia/ocupaţia conform specificaţiei Clasificării Ocupaţiilor din România sau altor acte normative
şi atribuţiile postului;” (O.U.G. nr. 65/2005)
(1)Prin atributiile postului eu inteleg fisa postului. Ma insel?
(2)Angajatul trebuie sa fie informat la angajare despre fisa postului (se bserva in paranteza OUG 65 pe 2005 - deci in cca 3 ani de zile se presupune ca s-au reglementat si pentru cei care erau deja angajati, deci de acum incolo va fi valabila doar pentru viitorii angajati, nu?).
(1)+(2)=> nu am absolut nici o vina ca nu mi s-a prezentat la timpul cuvenit actul. Si, in plus, nu inteleg obligativitatea mea sa semnez pentru fisa postului acum, la 1.5 ani de la angajare.