avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract munca - firma prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract munca - firma prestari servicii

Lucrez la o firma care inchiriaza oameni la diverse firme pe diverse proiecte. Vreau sa plec de la ei la o firma pentru care am lucrat ca subcontractant (am fost inchiriat pe o perioada determinata) numai ca am aflat ca exista intre cele 2 firme un fel de gentlemen's agreement in care se stipuleaza sa nu se transfere oamenii de la unii la altii. Problema e ca acest pact poate fi trecut cu vederea daca firma subcontractanta, precum si cea care e primeste oamenii sunt de acord. Ma simt prins la mijloc in toata ecuatia asta pentru ca firma cealalta ma vrea, iar astia nu ma lasa sa plec.
Problema e ca daca astia nu-si dau acordul sa plec, nici ceilalti nu ma primesc. Stiu ca acordul asta intre ei este ilegal, dar nu stiu efectiv ce as putea sa fac in cazul asta.
Risc sa-mi dau demisia ca sa ma duc dincolo si acolo ma trezesc ca nu ma accepta. Daca aveti vreo solutie, dati-mi-o va rog, pentru ca timpul se scurge in defavoarea mea.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 15:38, 24 Noiembrie 2009
va sfatui sa cititi cu atentie prevederile Codului Muncii privitoare la munca prin agent de munca temporara .
Practica de leasing personal ( cum este cazul D-voastra ) trebuie sa se supuna acestor prevederi .
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2009
H.R. SUPORT , Consultant resurse umane
Daca societatea la care lucrati nu va da acordul pentru transer cu siguranta noua societate nu va va angaja. Paote exista o intelegere scrisa ( deloc ilegala) prin care noua societate poate sa fie actionata in instanta si sa plateasca daune pentru angajarea unui salariat fara acordul partenerului din intelegere.
cred ca era normal sa fiu informat de acordul asta de la bun inceput. Nu s-a realizat asta, evident, si chiar nu inteleg de ce este legal ca societatea la care lucrez si care nu are ce sa-mi dea in perioada asta de munca sa ma tina in continuare in standby pentru simplul motiv ca exista un acord care pe mine ma afecteaza intr-o masura foarte mare.
1. Acel acord nu are cum sa va lege pe dvs ... intrucat nu exista inserata in contractul dvs de munca o clauza de neconcurenta.

2. Orice persoană este liberă în alegerea locului de muncă şi a profesiei, meseriei sau activităţii pe care urmează să o presteze. Nimeni nu poate fi obligat să muncească sau să nu muncească într-un anumit loc de muncă ori într-o anumită profesie, oricare ar fi acestea.
adelaida_07 a scris:

Daca societatea la care lucrati nu va da acordul pentru transer cu siguranta noua societate nu va va angaja. Poate exista o intelegere scrisa ( deloc ilegala) prin care noua societate poate sa fie actionata in instanta si sa plateasca daune pentru angajarea unui salariat fara acordul partenerului din intelegere.

As vrea sa stiu si eu exact daca este normala existenta unui astfel de act. Mi s-a sugerat sa ma uit in Codul Muncii la capitolul cu munca temporara. Nu am un astfel de angajament. Am contract pe perioada nedeterminata, lucrez pe un departament care "prinde" diverse proiecte la o singura firma. Si in functie de necesitatile proiectului respectiv angajeaza/roteste oamenii pe care ii are in departament.
Am ajuns la momentul in care firma pentru care am lucrat ca prestatar are un post liber pe care vreau eu sa-l ocup. Acum. Sa aflu ca exista o intelegere intre cele 2 firme - unde una este client, cealalta este prestatorul de servicii - si care ma afecteaza pe mine... mi se pare cel putin incorect, daca nu ilegal. Asa ca vreau si eu sa stiu unde scrie in Codul Muncii ca se poate intampla sa existe acorduri de exclusivitate doar intre firme, fara sa am si eu la randul meu un contract sau o clauza de fidelitate.
Azi am aflat ca nu pot sa lucrez in domeniu timp de 2 ani, pentru ca nu ma va primi nimeni (e vb de inginerie). Repet, azi am aflat. Si asta nu e scris nicaieri.

Asa ca revin la intrebarea mea initiala:
ce pot sa fac daca vreau sa plec la o firma, cei de acolo ma vor, dar firma la care lucrez nu-si da acordul fata de firma la care aspir? Pe baza unei intelegeri dintre firme (zic eu) ilegale.
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2009
paria, utilizator

Alte discuții în legătură

Conventie intre 2 societati de a nu angaja salariatii celeilalte lopypop lopypop doua societati cu acelasi obiect de activitate doresc sa incheie o conventie prin care sa se oblige ca nici una din ele nu va angaja salariatii celeilalte. Ce ... (vezi toată discuția)
Clauza contract Luu Luu Buna seara. M-am angajat la o firma de ceva timp si ni s-a spus ca dupa cateva luni va trebui sa ne facem un PFA. Nu a trecut nici macar o luna si ne obliga sa ... (vezi toată discuția)
Clauze aditionale la contractul de munca angel_3ro angel_3ro buna ziua, vreau sa va cer si eu sfatul daca se poate. sunt pusa in fata semnarii unui contract aditional la contractul de munca, in care se specifica cateva ... (vezi toată discuția)