avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Detașări transfrontaliere - abordarea aspectelor practice ale detașărilor în UE și în state terțe

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract munca - firma prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract munca - firma prestari servicii

Lucrez la o firma care inchiriaza oameni la diverse firme pe diverse proiecte. Vreau sa plec de la ei la o firma pentru care am lucrat ca subcontractant (am fost inchiriat pe o perioada determinata) numai ca am aflat ca exista intre cele 2 firme un fel de gentlemen's agreement in care se stipuleaza sa nu se transfere oamenii de la unii la altii. Problema e ca acest pact poate fi trecut cu vederea daca firma subcontractanta, precum si cea care e primeste oamenii sunt de acord. Ma simt prins la mijloc in toata ecuatia asta pentru ca firma cealalta ma vrea, iar astia nu ma lasa sa plec.
Problema e ca daca astia nu-si dau acordul sa plec, nici ceilalti nu ma primesc. Stiu ca acordul asta intre ei este ilegal, dar nu stiu efectiv ce as putea sa fac in cazul asta.
Risc sa-mi dau demisia ca sa ma duc dincolo si acolo ma trezesc ca nu ma accepta. Daca aveti vreo solutie, dati-mi-o va rog, pentru ca timpul se scurge in defavoarea mea.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 15:38, 24 Noiembrie 2009
Pentru a pleca din firma trimiteti o notificare scrisa angajatorului, cu perioada de porteaviz de 15 zile.

Ce se intampla cu angajatorul la care vreti sa lucrati,va angajeaza?
daca va vor cu adevarat cei de la cealalta firma vor gasi o modalitate sa ve angajeze...In ce priveste pe cei de la care plecati eu zic sa aveti o discutie in care le explicati ca nu mai puteti sta neplatit...cu tot dragul dar facturile nu sunt facultative.
sau, daca le sunteti atat de pretios sa va plateasca pana va dau de lucru sa nu plecati..ca in somajul tehnic.
Buna seara .
Singura solutie este sa va depuneti demisia informand astfel pe actualul angajator Demisia este un act unilateral de vointa al salariatului de incetarea C.M si nu trebuie motivat de catre dvs,aprobat si semnat de catre angajator .Trebuie in schimb sa respectati perioada de preaviz stipulata in C.M trebuie sa veniti in continuare la servici unde trebuie sa va indepliniti sarcinile ce va revin conform postui ocupat.
Dar inainte de a va depune demisia semnati contractul de munca cu viitorul angajator cu data terminari perioadei de preaviz si daca acesta semnaza este inregula
Contractul despre care faceti referire este intre cele doua firme nu sunteti dvs .implicat nominal .
Succes !
Cu respect,Alexa...
paria a scris:

As vrea sa stiu si eu exact daca este normala existenta unui astfel de act. Mi s-a sugerat sa ma uit in Codul Muncii la capitolul cu munca temporara. Nu am un astfel de angajament. Am contract pe perioada nedeterminata, lucrez pe un departament care "prinde" diverse proiecte la o singura firma. Si in functie de necesitatile proiectului respectiv angajeaza/roteste oamenii pe care ii are in departament.
Am ajuns la momentul in care firma pentru care am lucrat ca prestatar are un post liber pe care vreau eu sa-l ocup. Acum. Sa aflu ca exista o intelegere intre cele 2 firme - unde una este client, cealalta este prestatorul de servicii - si care ma afecteaza pe mine... mi se pare cel putin incorect, daca nu ilegal. Asa ca vreau si eu sa stiu unde scrie in Codul Muncii ca se poate intampla sa existe acorduri de exclusivitate doar intre firme, fara sa am si eu la randul meu un contract sau o clauza de fidelitate.
Azi am aflat ca nu pot sa lucrez in domeniu timp de 2 ani, pentru ca nu ma va primi nimeni (e vb de inginerie). Repet, azi am aflat. Si asta nu e scris nicaieri.

Asa ca revin la intrebarea mea initiala:
ce pot sa fac daca vreau sa plec la o firma, cei de acolo ma vor, dar firma la care lucrez nu-si da acordul fata de firma la care aspir? Pe baza unei intelegeri dintre firme (zic eu) ilegale.



Puneti in discutie aspecte diferite cu privire la problema mobilitatii dvs.
Daca discutam de ocuparea unui post pentru societatea la care sunteti " inchiriat" , ca sa zic asa, iar cele doua societati au o intelegere scrisa prin care societatea client de obliga sa nu angajeze salariatii societatii care pune la dispozitie forta de munca - nu veti fi angajat de catre acestia si veti pierde ambele locuri de munca. Intelegerea celor doua societati chiar daca va priveste si pe dvs. nu este o ingradire a dreptului la munca si ca atare nu este ilegala, este pur si simplu o asigurare pe care actualul angajator se asigura ca nu ii este atrasa forta de munca in care a investit probabil incredere, calificare .......... si ca drept consecinta sa ii scada beneficiile............. actualul angajator primeste un comision pentru aceasta punere la dispozitie a unei forte de munca. Chiar daca nu aveti personal o clauza de neconcurenta si personal puteti sa va adresati cu o cerere catre orice angajator doriti, acesta din urma va tine cont de propriile lui intelegeri inainte de a va admite la locul de munca.
Daca angajatorul nou are ca drept pretentie un acord din partea vechiului angajator pentru aceasta angajare nu aveti multe alegeri. Fara un astfel de acord rescati ambele locuri de munca.
Priviti problema din perspectiva actualului angajator care are doar de pierdut prin admiterea acordului si poate veti intelege refuzul respectiv. Ce ar face angajtorul daca toti salariatii lui ar fi " furati" de carte clientii lui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie intre 2 societati de a nu angaja salariatii celeilalte lopypop lopypop doua societati cu acelasi obiect de activitate doresc sa incheie o conventie prin care sa se oblige ca nici una din ele nu va angaja salariatii celeilalte. Ce ... (vezi toată discuția)
Clauza contract Luu Luu Buna seara. M-am angajat la o firma de ceva timp si ni s-a spus ca dupa cateva luni va trebui sa ne facem un PFA. Nu a trecut nici macar o luna si ne obliga sa ... (vezi toată discuția)
Clauze aditionale la contractul de munca angel_3ro angel_3ro buna ziua, vreau sa va cer si eu sfatul daca se poate. sunt pusa in fata semnarii unui contract aditional la contractul de munca, in care se specifica cateva ... (vezi toată discuția)