De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Detașări transfrontaliere - abordarea aspectelor practice ale detașărilor în UE și în state terțe
As vrea sa stiu si eu exact daca este normala existenta unui astfel de act. Mi s-a sugerat sa ma uit in Codul Muncii la capitolul cu munca temporara. Nu am un astfel de angajament. Am contract pe perioada nedeterminata, lucrez pe un departament care "prinde" diverse proiecte la o singura firma. Si in functie de necesitatile proiectului respectiv angajeaza/roteste oamenii pe care ii are in departament.
Am ajuns la momentul in care firma pentru care am lucrat ca prestatar are un post liber pe care vreau eu sa-l ocup. Acum. Sa aflu ca exista o intelegere intre cele 2 firme - unde una este client, cealalta este prestatorul de servicii - si care ma afecteaza pe mine... mi se pare cel putin incorect, daca nu ilegal. Asa ca vreau si eu sa stiu unde scrie in Codul Muncii ca se poate intampla sa existe acorduri de exclusivitate doar intre firme, fara sa am si eu la randul meu un contract sau o clauza de fidelitate.
Azi am aflat ca nu pot sa lucrez in domeniu timp de 2 ani, pentru ca nu ma va primi nimeni (e vb de inginerie). Repet, azi am aflat. Si asta nu e scris nicaieri.
Asa ca revin la intrebarea mea initiala:
ce pot sa fac daca vreau sa plec la o firma, cei de acolo ma vor, dar firma la care lucrez nu-si da acordul fata de firma la care aspir? Pe baza unei intelegeri dintre firme (zic eu) ilegale.
~ final discuție ~