avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... necompletarea cartii de munca de catre angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

necompletarea cartii de munca de catre angajator

As dori si eu sa stiu ce pot face in situatia in care lucrand la o societate din noiembrie 2007 pana pe 2 ianuarie 2009 am cosnatat cu stupoare ca in momentul in care ar fi trebuit sa imi ridic carte de munca ea nu era deloc completata pe acea perioada cat am lucrat la ei.ce anume pot face in acest sens si care sunt masurilelegale pe care le pot lua impotriva lor?va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 2 Februarie 2009
Ati incheiat cu firma respectiva un contract individual de munca? Daca DA, ati primit si dumneavoastra un exemplar?

Aveti posibilitatea sa sesizati acest fapt ITM-ului. Si se asemenea va puteti adresa instantei de judecata ca sa pronunte o hotarare de recunoastere a vechimii in munca in aceea unitate.
Puteti sa va adresati, in acest sens, Inspectoratului Teritorial de Munca pentru a face inscrierile in carnetul de munca aferente perioadei lucrate la societatea respectiva.
Pana ma dumiresc de niste aspecte, am urmatoarea intrebare: imi este lezat vreun drept daca in momentul de fata carnetul de munca nu are completate toate studiile (superioare). Mentionez ca , in schimb, functia este la nivelul studiilor; de asemenea, vreau sa stiti ca am dus actele necesare (copia dupa dimplome)
Faptul ca nu v-au trecut studiile in carnetul de munca nu este asa de grav cum este faptul ca nu v-au trecut perioada lucrata, totusi si aceste documente trebuiau trecute cand le-ati dat actele.
La urmatorul loc de munca va pot fi trecute aceste date sau cand o sa va treaca si perioada lucrata.
paria a scris:

Pana ma dumiresc de niste aspecte, am urmatoarea intrebare: imi este lezat vreun drept daca in momentul de fata carnetul de munca nu are completate toate studiile (superioare). Mentionez ca , in schimb, functia este la nivelul studiilor; de asemenea, vreau sa stiti ca am dus actele necesare (copia dupa dimplome)

Nu sunteti lezat in niciun drept, daca in carnetul de munca nu sunt trecute studiile superioare ... din mesaj reiese ca sunteti angajat pe un post care necesita studii superioare.
Solicitati angajatorului sau ITM-ului completarea carnetului de munca la zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet de munca covi covi In perioada 1997-2009 am lucrat la o firma ca functionar administrativ,in 2001 am terminat facultatea si am fost trecut pe functii cu studii superioare, fara ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca ietam ietam In cartea mea de munca nu am trecuta perioada cand am lucrat ca redactor la o statie de radioficare , din mai 1974 -decembrie 1976. Timp de 10 luni mi s-au ... (vezi toată discuția)
Inregistrare perioada lucrata in carnetul de munca gria gria Buna ziua, Am lucrat in perioada 1993 - 1995 la o societate comerciala care in anul 1996 a fost dizolvata. Mi s-a intocmit contract de munca, carnetul de ... (vezi toată discuția)