Buna ziua,
Am lucrat in perioada 1993 - 1995 la o societate comerciala care in anul 1996 a fost dizolvata.
Mi s-a intocmit contract de munca, carnetul de munca a fost dus la ITM-ul de care apartinea societatea respectiva. Intervenind aceasta dizolvare a societatii si gasindu-mi un alt loc de munca am solicitat sa mi se elibereze carnetul de munca. Nu a fost posibil sa-l obtin de la administratorul societatii care era cetatean italian, asa ca m-am dus personal la ITM. Acolo cu stupoare am aflat ca societatea nu-si platise impozitele datorate catre stat (CAS) si doamna de la ITM mi-a spus ca poate sa-mi dea carnetul de munca dar perioada lucrata la aceasta societate nu poate fi inregistrata in carnetul de munca.
As dori sa stiu daca mai exista vreo sansa (oricat de mica) sa pot inregistra in carnetul de munca perioada lucrata la acea societate.
Multumesc
Inscrierea in carnetul de munca a contractului de munca si a deciziei de concediere nu are nici o legatura cu plata contributiilor la stat. Daca aveti acte depuse de angajator la ITM in mod obligatoriu perioada trebuie sa fie consemnata in carnetul de munca nu este o alegere a functionarilor.
In ceea ce priveste stagiul de cotizare care trebuie avut in vedere la calculul pensiei este cu totul alta discutie si nu este problema ITM. In principiu un salariat in baza actelor doveditoare poate obtine in instanta plata acestor obligatii de la angajator, si o dovada pentru instanta o constituie copia carnetului de munca.
Reveniti la ITM cu o cerere prin care solicitati completarea la zi a carnetului sau un raspuns scris pentru refuzul inscrierii in acesta a perioadei lucrate la societatea respectiva. Puteti face chiar o reclamatie persoanei care refuza completarea carnetului de munca.
1. ITM nu are baza legala pentru a refuza inregistrarea in carnetul de munca a perioadelor lucrate.
2. Daca nu s-au achitat contributiile datorate ITM, se face aceasta mentiune in carnetul de munca.
3. Reveniti la ITM, asa cum v-a recomandat colega mea @adelaida_07.
stiu ca nu au baza legala sa refuze... dar nu stiu daca va amintiti ce harababura a fost in perioada aceea cu legile. mi s-a explicat doar ca firma nu si-a achitat datoriile si drept urmare nu se poate inregistra perioada lucrata de mine la firma decat in momentul in care societatea isi va achita aceste datorii.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.