avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Activitate leorot

Activitate leorot

Eu am fost recent in aceasta situatie.Bun mostenit - un teren intravilan. Succesiune dezbatuta in 2009. 3 coproprietari. In 2023 am convenit de comun acord ca eu sa raman singurul proprietar pe teren. Am mers la notar si ei au renuntat la cotele lor in schimbul unei SULTE. Pe care eu am platit-o catre fiecare dintre ei, Iar apoi terenul a avut un singur proprietar, cota 1/1. End of story.
Răspuns la discuția Motive de drept - vanzare in rate
nu stie nimeni ?
Răspuns la discuția Motive de drept - vanzare in rate
Am solicitat obligarea paratului la plata contravalorii masinii, integral.
Buna ziua, am convenit printr-un contract sub semnatura privata sa vand unei persoane fizice o masina in rate lunare. Acesta nu a platit nici o rata, iar masina a dezmembrat-o. L-am dat in judecata, iar de la judecatorie mi-a venit o adresa prin care mi se cere sa specific motivele de drept pe care imi intemeiez cererea. Imi poate spune cineva va rog pe ce articole de lege se incadreaza speta mea ? Va multumesc anticipat !
Răspuns la discuția Valabilitate RCA Euroins???
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da asa este. dar pana la expirarea actualei mele asigurari eu trebuie sa imi repar masina si sa primesc banii pe acest accident. ce fac ?
Răspuns la discuția Valabilitate RCA Euroins???
Eu am fost lovit de un asigurat Euroins. Am finalizat dosarul de despagubire, Am trimis cererea de despagubire catre Euroins si nici un semn de viata. Trebuie sa ma adresez FGA sau sa astept declararea falimentului ?
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista dovezi suficiente pentru recuperarea banilor. Exista un martor. Exista un contract semnat si o poza de buletin. Daca prezumtivul proprietar a facut un contract fals, va raspunde penal. Eu l-as da in judecata pe civil pentru recuperarea banilor si o plangere la politie pentru inselaciune, fals si uz de fals. Si inca ceva : din experienta personala pot spune ca un avocat nu este o garantie ca un proces va fi castigat. Daca nu iti poti permite un avocat, te poti reprezenta singura, cu sanse mari de reusita. Dar trebuie sa iti faci bine temele.
Buna ziua. Este in derulare un proces prin care firma mea solicita unui fost angajat returnarea a 4000 lei reprezentand contravaloarea unei masini cumparate de angajat in rate si neplatite. Intrebare : fie in timpul procesului, fie dupa terminarea lui, poate firma sa cedeze dreptul de recuperare a banilor catre asociatul unic, ca persoana fizica, nu in numele firmei ?
Asa este. Si eu sunt interesat de pasii de urmat intr-o asemenea situatie, m-am lovit in practica de acest impediment.
Răspuns la discuția Autorizatie pentru zid de sprijin
Se pare ca e o situatie atipica, nu a stiut nimeni ce sa raspunda.