avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1655 soluții astăzi
Forum Activitate Georgeta C.

Activitate Georgeta C.

Discuție Radierea firmei
Buna ziua!

In cazul depunerii doumentelor pt radierea unei firme, care din luna decembrie 2023 nu a mai avut nici un fel de activitate se mai depune bilantul pt anul 2023?
Buna ziua!

Un asociat unic al unei SRL doreste sa se asocieze la o alta firma .
In patrimoniul acestui srl exista o statie de betoane neamortizata integral.
Se poate scoate din gestiune si transfera catre cealalta firma unde doreste asocierea ?
Care este procedura exacta?
Multumesc.
Concediu medical sarcina si lauzie.

Buna ziua!

O salariata insarcinata , in momentul de fata in 7 lni, poate lucra 9 luni, daca se simte bine ? dupa care sa intre in cm ? dupa aceste 9 luni poate beneficia de toate cele 126 zile sau sunt obligatorii doar primele 42 zile de concediu dupa nasterea copilului dupa care sa solicite indemnizatia pentru cresterea copilului ?
Va multumesc .
Buna ziua!

Exista vreo limita a unei sume de creditare a unei firme?
Cand avem dificultati economice administratorul crediteaza firma .
DEMISIE
Buna ziua!

De exemplu un salariat isi depune demisia din cauza administratorului, comportamentului unui administrator , si nu doreste sa stea in preaviz .
Este posibil sa isi dea demisia fara sa stea in preaviz ?
Buna ziua. Firma a achizitionat din China o camera video pt forat puturi in valoare de 1310 dolari. Care ar fi codul clasei de amortizare pentru inregistrare?
Multumesc.
Buna ziua!

1. Cum pot beneficia de concediu medical pentru PFA?

2. De exemplu , un instalator cu PFA , presteaza o lucrare la un client . Greseste ceva si inunda vecinul si ii strica anumite bunuri cu o valoare mai mare . Exista vreun tip de asigurare in astfel de cazuri? Ca poate PFA nu are bani sa ii achite daunele .


Multumesc.
Discuție Taxe pfa 2024
Buna ziua!

In cazul in care o PFA realizeaza un venit net anual sub baza minima de calcul , sub 6 salarii minime ce taxe va fi obligat sa plateasca ?

In cazul in care va trebui sa plateasca doar impozit de 10 % din venitul net , este asigurat la CAS SI CASS din oficiu ?

Multumesc!
Buna dimineata!

Lucrez la o firma de constructii, SRL , si seful a venit cu ideea ca majoritatea angajatilor sa isi faca PFA si in baza unui contract sa presteze servicii catre firma si noi sa decontam. Doreste sa nu mai aiba grija angajatilor, fiecare sa isi plateasca taxele catre stat etc.,
Este legala aceasta varianta?
Care ar fi avantajele si dezavantajele pentru SRL cat si pt PFA?

Va multumesc !