avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Firma a primit o notificare de la ANAF
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Firma a primit o notificare de la ANAF

Buna ziua!

Firma a primit o notificare de la ANAF cu urmatorul risc identificat:
- valoare neconcordanta intre datele din situatiile financiare anuale comparativ cu cele inscrise in declaratiile fiscale referitor la venituri/cheltuieli
- s-a constatat ca societatea inregistreaza cheltuieli cu materiile prime si cele consumabile raportat la cifra de afaceri realizata a
- se constata ca ponderea cheltuielilor cu materiile prime in cifra de afaceri este intr un trend crescator, concomitent cu scaderea ratei marjei nete.
in anul 2023 societatea inregistreaza pierdere neta care provine din chelt.de exploatare ( chelt.cu matriile prime + salariile ) , intrucat consideram ca societatea a inregistrat cheltuieli care nu sunt aferente veniturilor impozabile.
Intrebare : cum am inregistrat chelt care nu sunt aferente veniturilor impozabile? Am inregistrat facturile cu materialele care au facut obiectul constructiei apoi le-am dat in consum.
APOI SPECIFICA CA REZULTA O DIFERENTA CHELT. NEDEDUCTIBILE pt care societatea datoreaza tva in cuantum de....

EI FAC COMPARATIE CU ANII ANTERIOR 2022 SI 2021 UNDE SOCIETAEA A INREGISTRAT PROFIT IAR IN 2023 PIERDERE.

CE EXPLICATII POT DA ?
MA PUTETI INDRUMA ?

MULTUMESC.
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Neclaritati in calcularea venitului net ismi3ismi ismi3ismi A.\"52. Venitul net sau pierderea fiscală se calculează astfel: din totalul sumelor încasate, evidenţiate în col. 5, respectiv 6, din Registrul-jurnal de ... (vezi toată discuția)
Calcul+inregistrare impozit/profit (pt pierdere) 2012; ian.2013; preluare in decl.101 dona77 dona77 Daca in [b]2012 [/b](firma nou infiintata) am avut doar cheltuieli deductibile (604, 627, 628, 635) de 689 lei, deci pierdere, inregistrez sau nu cheltuiala cu ... (vezi toată discuția)
Rambursare credit Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.a contractat un credit (2008) pt.un teren cu rambursare 15 ani.In febr.2013 soc.doreste sa achite in avans o suma importanta din credit,beneficiind in ... (vezi toată discuția)