avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Activitate intrebare_

Activitate intrebare_

Răspuns la discuția Pasi dupa mostenire apartament
Multumesc.
Răspuns la discuția Pasi dupa mostenire apartament
Am actele vechi ale apartamentului si schita. Trebuie sa ma duc la taxe si impozite sa iau certificatul de atestare si apoi unde pentru intabulare? Multumesc de raspuns.
Pasi dupa mostenire apartament

Buna seara, am mostenit un apartament si am obtinut certificatul de mostenitor de la notar. Am fost la taxe si impozite si am depus declaratie de impunere pentru stabilirea impozitului, am primit pe ghiseul.ro suma pe care trebuie sa o platesc.

Ce mai trebuie sa fac? Am citit ceva despre intabulare si cadastru pentru cartea funciara, tot la notar trebuie sa ma duc? Multumesc.
Intrebare cota parte apartament si succesiune

Buna ziua, e vorba de un apartament, proprietarii care l-au cumparat au murit si au ramas urmatorii oameni:

Cei 2 proprietari au avut o fata si un baiat -> fata e in viata si are 2 copii, baiatul a murit si au ramas in viata sotia si copilul lui.

Puteti sa imi spuneti ce parte din apartament ii revine fiecaruia si ce se intampla daca nu sunt toti de acord sa vanda apartamentul, va rog?

Se poate face succesiunea daca nu sunt toti mostenitorii de acord?

Multumesc frumos.
am vorbit la telefon
Multumesc, probabil e o marja de cateva luni pe care si-o iau ca sa evite anumite probleme.
Multumesc pentru raspunsuri, am vrut sa il intreb pe al 3-lea notar cu care am vorbit, dar am observat ca si acesta era cu alti clienti si imi raspundea 10 secunde mie, 10 secunde clientului din cabinet :)).
Multumesc. Am mai vorbit cu alti 2 notari si mi-au spus acelasi lucru, sa astept minim 2-3 luni.
De curiozitate, un notar mi-a spus sa astept 3 luni de la deces ca sa fac succesiunea, care este motivul? Multumesc frumos.