avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Activitate Mirelusa P

Activitate Mirelusa P

Șotia este angajata a societății cu capital integral de stat in subordinea Consiliului Județean. Societatea nu doar legii 31/1990 ci si OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa, a HG nr 1269/2021 privind SNA si a Legii 161/2003 privind incompatibilitatea si conflictul de interes din moment ce noul director si-a dat demisia ca si consilier si la selecția ce urmează, conform OUG 109/2011 trebuie declarația pe propria răspundere privind Legea 161/2003.
Si am cerut părerea pentru ca am un semn de întrebare si voiam părerea unui specialist.
Evaluarea este doar un exemplu. Singurul șef este directorul general. Societatea conform OUG 296/2023 este supusa masurilor fiscale introduse pentru funcționarii publici la data apariției ( oct 2023)
Va mulțumesc mult!
Buna ziua,
Va rog daca ma puteți ajuta cu răspunsul la următoarea întrebare:
La o societate cu capital integral de stat ( sub autoritatea consiliului județean) cu un nr de 15 salariați, numirea noului director general vine la pachet cu faptul ca soția lui lucrează deja la societate fiind responsabila cu achizițiile si procedurile societății.
Daca el este șeful ei direct, in acest context, este conflict de interes?

Potrivit Legii 296/2023 numărul funcțiilor de conducere din structurile organizatorice ale operatorilor economici este de 8% maximum 10% din numărul total de posturi aprobate. Ceea ce înseamna ca directorul general este singurul cu funcție de conducere. Astfel, luând ca exemplu simplu evaluarea personalului ( excluzând alte decizii) poate exista obiectivitate, transparenta, etc?
Va mulțumesc!
O persoana care ocupa un post de administrator public la o primărie in baza unui contract de management,si este retribuit de la buget are dreptul sa mai aibă si venituri suplimentare din alte contracte part time cu terte societati?
Mulțumesc!
Mulțumesc frumos!
Valoarea tichetului de masa este conform prevederilor alin 1 ale art XL potrivit Legii 296/2023.
Excepția de la prevederile alin 1 la ce se refera atunci? De ce a fost introdusa cu OUG 31/2024?
Buna ziua,
Lucrez la o societatea cu capital integral de stat. Potrivit art XL (1) din Legea 296/2023 valoarea tichetelor de masa" nu pot depăși anual contravaloarea a două salarii minim brute pe tară/an/persoană valabile la data de 1 ianuarie 2019"
Insa prin OUG 31/2024 s-a modificat art XL (1) astfel:
"(1^1) Prin excepție de la prevederile alin. (1), pentru personalul ale cărui salarii lunare nete sunt de până la 8.000 lei inclusiv, care, la data intrării în vigoare a prezentei legi, beneficiau de un nivel al drepturilor de hrană/indemnizaţiei de hrană/tichetelor de masă/normei de hrană, denumite generic "drepturi", peste limita prevăzută la alin. (1), drepturile se pot acorda până la nivelul aflat în plată la data intrării în vigoare a prezentei legi."
Va rog puteți sa-mi spuneți daca prin aceasta modificare, se înțelege ca societatea ar putea acorda tichete de masa salariaților cu netul mai mic de 8000 lei, la valoarea tichetului de masa valabil anul acesta (40 lei) tichetul?