Buna seara, am urmatoarea situatie: fosta mea sotie a introdus proces de divort la Judecatorie, care insa a fost respins. Apoi a facut apel la Tribunal, eu am angajat un avocat sa-mi spuna ce se petrece deoarece nu aveam nici un fel de informatie. Avocatul mi-a spus numarul de dosar, si l-am angajat sa ma reprezinte. A fost o singura infatisare, in care si fosta sotie si eu am spus "da", adica sa ne despartim de comun acord.
Divortul s-a pronuntat, toate bune pana aici. Am intrebat daca imi pot recupera din cheltuielile cu avocatul, si mi-a raspuns ca da, cheltuielile vor fi "compensate" intre mine si fosta sotie. Avocatul a facut cerere "pe cale separata" in loc sa discute aspectul cheltuielilor tot in respectiva sedinta. Si asa, dupa 2 ani, am aflat ca nu aveam dreptul sa cer cheltuieli de judecata, ba mai mult sunt pus sa platesc cheltuielile actuale ale fostei sotii cu "noul dosar". Instanta a considerat ca eu "am pierdut la apel".
Intrebarea mea este: aveam dreptul sa cer cheltuieli de judecata facute cu ocazia apelului?
Va multumesc. Corect, prima se ia calificarea si apoi cu dosarul se obtine atestatul. Dar la ITM nu verifica daca atestatul exista si e valabil? Si daca nu are atestat valabil, refuza inregistrarea contractului de munca?
Buna seara, intrebarea mea este: in cazul Administratorului (persoana fizica) angajat de Asociatia de proprietari, se face contract de munca care merge si la ITM? Daca este inregistrat la ITM, nu i se cere automat si atestatul / calificarea profesionala de Administrator la ITM?
Buna ziua, am si eu urmatoarea situatie: sunt in proces de partaj cu fosta sotie pe un apartament din Bucuresti. Experta desemnata de instanta a facut tot ce a putut pentru a scoate o suma cat mai mica. Toate ipotezele si procentele aplicate au fost pentru a rezulta un pret care este cu cel putin 25% mai mic decat realitatea. Plus ca tine legatura cu fosta sotie, care are sanse mai mari sa ramana in apartament iar eu sa primesc sulta. Intrebarea este daca si cum pot cere o contra-expertiza? Contra-expertiza inseamna recuzarea expertei actuale? Si daca da, pe ce motive se poate face?
Am depus cererea pentru inscrierea in Cartea de Imobil. Administratorul a spus ca el este desemnat sa tina cartea de imobil, dar refuza sa verifice actele pe care i le-am prezentat (C.I., certificat nastere copil, etc.). Initial nici nu a vrut sa ia cererea. Ce pot face acum? O sa scriu la Politie, dar am inteles ca ei nu se mai ocupa de cartile de imobil.
Am facut cerere pt a fi luat in evidenta la Cartea de Imobil. Administratorul care a spus ca el este desemnat, a refuzat sa se uite pe C.I. ca sa confirme datele din cerere cu datele din C.I.
Am facut adresa catre Presedinte, totul este cu confirmare de primire. Am fost azi la sectia de Politie, si mi-au zis ca ei nu se mai ocupa de Cartea de Imobil. Aparent e la Primarie. Si politia de Proximitate tot la Politia locala este. Deci ar trebui sa sun pe politistul de Proximitate din zona mea, sa vedem ce spune.
Am fost azi la Circa de Politie, aparent nu se mai ocupa ei de Cartile de Imobil. Asa ca am fost la Primaria sector 6, cineva de la biroul de informatii m-a invatat cum sa fac ceva gen "ordonanta presedentiala" in caz ca nu vor sa ma treaca in cartea de imobil. Politistii de proximitate apartin acum de Politia Locala si as putea sa incerc sa-l sun pe cel din zona mea, sa vad ce spune.
Cred ca cine sta in apartament este singurul criteriu care poate inclina balanta, in rest avem 50% sanse egale din orice alt punct de vedere. Proba cu martori deja a trecut, si martori dintre vecini nu cred ca vor veni. Nu-mi incaseaza nici un ban, pt ca a spus "ca eu nu exist in acest bloc" (citat).
Amandoi vrem apartamentul, dar din motive diferite. Si amandoi avem deja banii de sulta pregatiti. Nici acum nu stam impreuna, mai vine fiul dansei din cand in cand sa ma controleze. Am spus "plata fake" in sensul in care va sustine ca Nu locuiesc efectiv in apartament. Asta ma revolta. Acum ma duc la Politie, sa vad care e procedura in cazul in care refuza sa ma treaca in Cartea de Imobil.