avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cheltuieli de judecata la apel (in caz de divort)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cheltuieli de judecata la apel (in caz de divort)

Buna seara, am urmatoarea situatie: fosta mea sotie a introdus proces de divort la Judecatorie, care insa a fost respins. Apoi a facut apel la Tribunal, eu am angajat un avocat sa-mi spuna ce se petrece deoarece nu aveam nici un fel de informatie. Avocatul mi-a spus numarul de dosar, si l-am angajat sa ma reprezinte. A fost o singura infatisare, in care si fosta sotie si eu am spus "da", adica sa ne despartim de comun acord.
Divortul s-a pronuntat, toate bune pana aici. Am intrebat daca imi pot recupera din cheltuielile cu avocatul, si mi-a raspuns ca da, cheltuielile vor fi "compensate" intre mine si fosta sotie. Avocatul a facut cerere "pe cale separata" in loc sa discute aspectul cheltuielilor tot in respectiva sedinta. Si asa, dupa 2 ani, am aflat ca nu aveam dreptul sa cer cheltuieli de judecata, ba mai mult sunt pus sa platesc cheltuielile actuale ale fostei sotii cu "noul dosar". Instanta a considerat ca eu "am pierdut la apel".
Intrebarea mea este: aveam dreptul sa cer cheltuieli de judecata facute cu ocazia apelului?
Cel mai recent răspuns: Marius4k75 , utilizator 17:25, 21 Octombrie 2024
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicatii juridice laur2013 laur2013 Solutie: Admite în parte cererea principală formulată. Admite în parte cererea reconventionala formulată . Cu apel în termen de 30 de zile de la ... (vezi toată discuția)
Divort din vina exclusiva a paratului mihai011 mihai011 Buna ziua Sotia a bagat divort, ea fiind in Italia si-a angajat avocat in tara,la inceput a fost intelegerea de \"divort prin acord, din vina ... (vezi toată discuția)
Buna ziua nulitate absoluta contract de tranzactie partaj intre ... florifrumoase florifrumoase Buna ziua NULITATE absoluta contract de tranzactie partaj intre soti. Eu cred ca la divort mi s-a incalcat dreptul de proprietate asupra donatiei pe ... (vezi toată discuția)