Buna seara, am urmatoarea situatie: fosta mea sotie a introdus proces de divort la Judecatorie, care insa a fost respins. Apoi a facut apel la Tribunal, eu am angajat un avocat sa-mi spuna ce se petrece deoarece nu aveam nici un fel de informatie. Avocatul mi-a spus numarul de dosar, si l-am angajat sa ma reprezinte. A fost o singura infatisare, in care si fosta sotie si eu am spus "da", adica sa ne despartim de comun acord.
Divortul s-a pronuntat, toate bune pana aici. Am intrebat daca imi pot recupera din cheltuielile cu avocatul, si mi-a raspuns ca da, cheltuielile vor fi "compensate" intre mine si fosta sotie. Avocatul a facut cerere "pe cale separata" in loc sa discute aspectul cheltuielilor tot in respectiva sedinta. Si asa, dupa 2 ani, am aflat ca nu aveam dreptul sa cer cheltuieli de judecata, ba mai mult sunt pus sa platesc cheltuielile actuale ale fostei sotii cu "noul dosar". Instanta a considerat ca eu "am pierdut la apel".
Intrebarea mea este: aveam dreptul sa cer cheltuieli de judecata facute cu ocazia apelului?