Administratorul nu este de gasit sau nu vrea sa fie gasit...este vorba de o televiziune...Realitatea, probabil ca multi stiu ce se intampla pe acolo :)
Buna ziua,
Pana la 1 februarie 2013 am lucrat la o societate ce este in insolventa din anul 2011. Acum pe 15 februarie ar fi trebuit sa primesc banii aferenti lunii ianuarie 2013, dar nu mi s-au dat pe motiv de insolventa. Unde ar trebui sa ma adresez pentru recuperarea lor? ITM-ului sau judecatoriei? Si alta intrebare ar fi, daca a fost o concediere colectiva + desfiintarea postului ar fi trebuit sa primesc salarii compensatorii...este adevarat ca firma fiind in insolventa este scutita la plata salariilor compensatorii?Va multumesc
Buna ziua
Sunt interesata sa cumpar o casa ce are mai multi mostenitori...toti sunt in regula,au acte in afara de un mostenitor care nu este de gasit.Nimeni nu stie nimic de el, daca mai este in tara, daca mai traieste.Ce se poate face in acest caz? Ma intereseaza pentru mine ca si cumparator ce cale pot urma?
As mai avea o intrebare.....Putea bunica sa iasa din indiviziune, fara acordul/participarea/instiintarea nepotului? Cert este ca un contract de vanzare cumparare legal doar pe o parte din suprafata, nu se poate face fara indiviziune, dar nepotul nu a fost anuntat.
Nepotul in momentul de fata se poate instala intr-o camera, fara sa existe probleme legale? Si in caz ca acea persoana (cumparatorul) nu doreste sa cumpere cealalta parte a apartamentului, ce se intampla in acest caz? iar daca vrea sa cumpere, cum se stabileste pretul? Se evalueaza apartamentul sau la valoarea pietei?
Problema in mare sta cam asa: Un apartament cu 2 proprietari ( bunica 63 %, nepotul 37%). Bunica isi vinde partea unei terte persoane, fara acordul sau instiintarea nepotului. Acesta afla mult mai tarziu, dupa aproape 1 an de acest lucru. Bunica sta totusi in apartament in continuare, de unde cam trag concluzia ca si-a vandut partea cu clauza viagera. Nu stiu inca daca si acea terta persoana locuieste acolo. Intrebarile mele sunt: este legal ca aceasta vanzare sa se faca fara instiinarea nepotului? Care sunt procedurile pentru a iesi din aceasta indiviziune si a-si lua nepotul banii pe partea sa din apartament?
Buna ziua,
Lucrez intr-o companie mare si cunoscuta (nu are rost sa ii fac reclama gratuita) si acum caeva zile am fost anuntata de catre sefa mea ca am primit o penalizare de 10% din salariu. Penalizarea mi-a fost data de catre directorul altui departament fara sa faca nicio investigatie ca sa vada cine este de vina si directorul meu de departament a aprobat, la fel, fara sa adreseze o intrebare despre ce s-a intamplat. Sefa mea imi sustine nevinovatia dar in acelasi timp sustine ca nu are ce sa faca, ea este subordonata directorului si nu are cum sa conteste deciziile lui. Cum as putea contesta eu acest lucru? Cares sunt procedurile legale pentru acordarea unei penalizari pentru ca nu vreau sa ma trezesc direct cu banii luati din salariu.
Multumesc anticipat!