avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Activitate Karla Loredana

Activitate Karla Loredana

Bună seara, am un dosar de executare pentru nereapectare ord presedintiala program petrecut cu fetița, s a ajuns la somatie, executare, apoi în instanta, apoi s a propus psiholog, în acest moment nu stiu daca tatal a acceptat consilierea, motivând el ca nu vrea copilul!! Am înțeles de la.executor ca tatăl v a trebui sa plătească între 100-1000 lei penalizări, iar dacă nu vine la.consiliere eu sa fac o cerere în instanta și sumele.s ar dubla!!
Întreb ce demersuri sa fac?! Nu știu cum sa fac?
Fetița are 10 ani și este învățată sa refuze orice apropriere de mine mama ei.

Bună ziua, am avut primul termen la ord pesedintiala, eu având domiciliul la o prietena în București care locuiește singura, s a făcut ancheta, dar instanta a mai cerut un termen ptr a audia copilul de 6 ani, oare de ce?
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Buna ziua,
Cata vreme veti locui in alta localitate, transferul scolar este necesar, pe cale de consecinta, ordonanta presedintiala este admisibila.
Potrivit art. 996 alin. 1, instanta de judecata, stabilind ca in favoarea reclamantului exista aparenta de drept, va putea sa ordone masuri provizorii sau grabnice, pentru pastrarea unui drept ce s-ar pagubi prin intarziere, pentru prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara, precum si pentru inlaturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executari.

Ordonanta este provizorie si executorie. Daca hotararea nu cuprinde nici o mentiune privind durata sa si nu s-au modificat imprejurarile de fapt avute in vedere, masurile dispuse vor produce efecte pana la solutionarea litigiului asupra fondului – art. 996 alin. 2 NCPC.

La cererea reclamantului, instanta va putea hotari ca executarea sa se faca fara somatie sau fara trecerea unui termen – art. 996 alin. 3 NCPC.

Ordonanta va putea fi data chiar si atunci cand este in curs judecata asupra fondului – art. 996 alin. 4 NCPC.

Pe cale de ordonanta presedintiala nu pot fi dispuse masuri care sa resolve litigiul in fond si nici masuri a caror executare nu ar mai face posibila restabilirea situatiei de fapt – art. 996 alin. 5 NCPC.

Da. Am semnat contractul de munca, dar merg sa lucrez doar pe weekend

Adrian ALBU a scris:

În principiu, se poate. Ați început deja serviciul în acea localitate ?

Bună ziua, prin ordonanta presedintiala pot obține acordul tatalui sa mut copilul la alta scoala în alt judet ptr ca mi am schimbat locul de munca cu unul mai bun, iar copilul ar avea mai multe oportunități de educare și pregătire? Ca și distanta sunt 300 km,
Bună seara, mama mea este martor în procesul de divorț al meu, dar s a certat urat de tot cu mine și m a amenințat ca ma va aranja, eu nu am probe ptr ca nu am înregistrat convorbirea, o pot schimba ca martor la următorul termen? Mulțumesc de răspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va mulțumesc!

Bună ziua, sunt în proces de divort din 2022, avem 2 fetite de 9 ani și 5 ani, prin ordonanta presentiala cea mica îmi este încredințată, cea mare manipulata psihic este la el și nu vine la mine, ptr acest fapt este plangere la politie și executor care a ajuns în instanta!!
Problema este ca cea mica merge de 2 ori pe luna la tata, eu respect programul de relații personale, dar tatăl o abuzează psihic, fetita este tot timpul deprimata, refuza sa mearga la gradinita ca asa a fost învățată ca să îmi poată face tatal plangere, este un chin, o pun pe picioare 2 sapt apoi pleca din nou la tata și iarăși o luam de la capăt!! Va rog cum pot sa dovedesc asemenea fapte, pot deschide proces ptr abuz psihologic, ce pot sa fac??