avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara, dacă mi a fost încredințată custodie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara, dacă mi a fost încredințată custodie exclusivă ...

Bună seara, dacă mi a fost încredințată custodie exclusivă fetita de 10 ani jumătate, alienată fiind de tatăl ei pe parcursul a 2 ani jumătate de divort, care este procedura sa o iau la mine? Dacă tatăl face apel, pot lua fetita de acolo pana se judeca apelul?
Cel mai recent răspuns: cosmin2005 , utilizator 22:58, 25 Martie 2025
Art. 448 Executarea provizorie de drept

(1) Hotărârile primei instanţe sunt executorii de drept când au ca obiect:

1. stabilirea modului de exercitare a autorităţii părinteşti, stabilirea locuinţei minorului, precum şi modul de exercitare a dreptului de a avea legături personale cu minorul;

Veti putea apela la un executor judecatoresc, chiar daca s a declarat apel. Nu trebuie sa asteptati judecarea apelului.
Da toate sentințele privitoare la copii sunt executorii din ziua în care se da o decizie se pune în aplicare chiar dacă nu e definitiva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul de legaturi personale al tatalui cu minorul dupa hotarire de fond sandu1948 sandu1948 In hotarirea de fond, cu drept de apel in 30 de zile, tatal reclamat a primit drept de legaturi personale cu copilul minor. Cum poate sa-si exercite acest ... (vezi toată discuția)
Punere in aplicare hotarare custodie comuna stefan_71 stefan_71 Buna Dimineata! Va rog sa ma indrumati cum sa procedez pentru a intra cat mai repede in posesia Hotararii judecatoresti in cazul custodiei comune a fiului ... (vezi toată discuția)
Hotărâre executorie program de vizita minor Martonze Martonze Am o nelămurire. De exemplu, există o hotărâre definitivă cu programul de vizită sau cu autoritatea părintească. Se cere schimbarea hotărârii ... (vezi toată discuția)