Multumesc mult pentru raspunsuri.
In situatia descrisa de mine apare si faptul ca vanzatoarea nu doreste sa fie intretinuta de sotul supravietuitor cumparator care locuieste cu dansa si nici de copii acesteia. Exista vreo posibilitate ca actul sa fie dat jos?
Sincer nu am gasit nici o speta asemanatoare cu a mea care sa aiba si o hotarare judecatoreasca in acest sens.
va doresc o zi buna!
Buna seara!
Am si eu o nelamurire legata de o problema strict de drept.
Speta:
Vanzatoarea X vinde (prin contract de vanzare cumparare autentificat la notar) un imobil, in 2003, fiicei sale Y cu pretul de 40.000.000 lei (Rol) din care 25.000.000 lei se achita la data semnarii actului, restul de 15.000.000 lei se transmit in natura in sensul obligatiei de intretinere a vanzatoarei pana la data decesului cu toate cele necesare, inmormantare, ... etc.
Cumparatoarea este casatorita cu Z, fapt mentionat in contract. La semnarea actului se prezinta procurist pentru vanzatoare si cumparatoarea. Pe contractul de vanzare cumparare se mentioneaza faptul ca vanzatoarea are dreptul de a locui in casa si de a folosi anexele gospodaresti pe tot timpul vietii. Transmiterea proprietatii de fapt si de drept s-a facut la data semnarii contractului. De comun acord partile au stabilit ca in situatia rezolutionarii contractului, vanzatoarea sa nu restituie suma primita de 25.000.000 lei.
In anul 2008 a decedat cumparatoarea, sotul acesteia ramanand in imobil impreuna cu vanzatoarea care a refuzat sa mai fie intretinut de acesta. Mai mult, aceasta a introdus actiune de rezolutiune a contractului numit de ea "contract de vazare cumparare cu clauza de intretinere" impotriva sotului cumparator si copiilor acestuia (mostenitori ai fiicei cumparatoare), motivat de faptul ca respectivul contract s-a intocmit "intuitu personae" si ca nu doreste sa fie intretinuta de parati. Opozabilitatea contractului fata de terti s-a realizat la data sdemnarii contractului. Referitor la intretinere nu se mentioneaza faptul ca obligatia de intretinere va fi suportata numai de fiica, fiind exclus sotul supravietuitor.
Intrebare: Care este opinia dvs? Suntem in prezenta unui contract de vanzare cumparare sau a unui contract de intretinere? Poate fi el obiectul rezolutiunii in aceasta situatie?
Va multumesc mult daca ma veti ajuta sa inteleg mai bine situatia de drept. In practica sunt diferite opinii, in functie de locatii
recalcularea o poti cere si la procuror, dar mergi la politie si afla la cine este dosarul, vezi exact alcoolemia la cele doua probe, apoi mergi la un avocat, trebuie sa ai foarte multe informatii ca sa iti iasa recalcularea.
Bafta!
buna ziuna!
are cineva fisa post pentru filetator - gauritor?
1. data de 23 apare ca ce? comunicata tie, sau, cum?
2. decizia nr. 1/19.02.2009 este o decizie interna care se va comunica odata cu decizia catre ITM, tu nu trebuie sa o ai
3. decizia de incetare a contractului de munca pe art. 65 trebuie sa priveasca desfiintarea postului, nu a locului de munca, iar tie, prin adresa respectiva trebuia sa ti se ofere un alt post din firma care ar fi disponibil si pentru care ai pregatire.
incetarea contractului de munca se va face in baza art. 65 (1) din codul muncii si in termen de 5 zile de la inregistrare la ITM, angajatorul are obligatia de a va trimite prin posta sau personal o decizie
ceea ce ati primit este adresa prin care vi s-a adus la cunostinta faptul ca urmeaza ca peste 15 zile lucratoare, conform art. 73 din codul muncii sa inceteze relatiile de munca, insa, daca ati primit-o azi, si ati semnat cu data de azi, de azi incepe perioada de preaviz, insa sa nu cumva sa fi fost trecuta data de 20 la data primirii de catre dvs.
contestatia a facut-o persoana fizica, de ce?
este vorba despre contestatie la executare impotriva unui titlu executoriu a unor debite persoana fizica independenta, infiintare poprire asupra pensiei
a fost intocmit la data de 12.02.2009, insa nu se tine cont de data cand a fost comunicat, adica 16.02.2009, data postei de la Tulcea?