eumarian a scris:
@acontab
Ati ignorat ce vi s-a scris dar va repet.
1. Dl. Serban nu dorea un avocat, dansul a ales sa amane procesul... e greu de indicat incalcarea concreta a dreptului sau la aparare.
D-l SERBAN a dorit sa-si angajeze un aparator ! A cerut instantei sa-si exercite acest drept. Indoielile, gandirile si razgandirile d-lui SERBAN, in afara instantei, tin de alta discplina. Pozitia oficiala a d-lui SERBAN este DOAR cea expusa in fata instantei.
2. Dreptul sau de a-si angaja avocat nu a fost incalcat, pur si simplu nu si-a ales desi avea posibilitatea si timpul necesare. Sau doriti sa spuneti ca in orice proces civil statul ar trebui sa asigure tuturor avocat din oficiu (asa ceva nu e la nimenea)?
He, he, he ! :D nu e la nimenea ziceti ?! Ei, i-a cititi cu atentie ce urmeaza :
,,Asistenta juridica este una din componentele dreptului la aparare. Potrivit art 24 alin (2) din Constitutia Romaniei, in tot cursul procesului partile au dreptul sa fie asistate de un avocat, ales sau numit din oficiu.
Potrivit art 75 alin (1) din Codul de procedura civila, asistenta judiciara cuprinde: acordarea de scutiri, reduceri,esalonari sau amanari pentru plata taxelor judiciare de timbru si a timbrului judiciar si, de asemenea, apararea si asistenta gratuita printr-un avocat delegat de baroul avocatilor.''
Deci e vorba de Cpc, nu de Cpp !
3. Drepturile garantate prin Constitutie sunt interpretate de Curtea Constitutionala si judecatorul trebuie sa aplice legea (recte Codul de Procedura Civila din care vi s-a citat). De exemplu instanta, in continuarea deciziilor citate de dna. Romascanu mai sus, poate sa fi considerat ca urmatoarele drepturi ale celeilalte parti ar fi fost incalcate
Constitutia Romaniei
Articolul 21 Accesul liber la justitie
...
(3) Partile au dreptul la un proces echitabil si la solutionarea cauzelor intr-un termen rezonabil.
Vi se pare ca art 21 rastoarna dispozitiile art 24 al(2) ?!
Parerea mea este ca TOTDEAUNA sa evitati sa apelati la articole de lege care contin termeni ce pot fi interpretati de jude ! Din categoria acestor expresii as enumera :
termen rezonabil (asta nici nu are acoperire in practica! Vedeti ce ,,incaseaza'' Statul Roman la CEDO !),
temeinica motivare,
just temei, si mai sunt ! Am uitat de
proces echitabil! Il iau ca pe o gluma:D
Pana cand nu se va unifica practica judiciara ne vom lovi mereu de bunul plac al judecatorilor, care
bun plac (ascuns prin formularea
propria constiinta) este izvor de mita, coruptie, sentinte date cu incalcarea legii si cate si mai cate !
Acestea fiind zise, consider ca analizarea cazului d-lui SERBAN este incheiata ! Concluzia : i s-a incalcat un drept constitutional, dreptul la asistenta juridica ! Argumentele pe care le-am adus in demonstrarea incalcarii acestui drept nu au fost desfiintate (deocamdata!) de niciun membru al acestui distins forum, ar fi greu, doar noua oameni din tara asta ar putea-o faceB-), asa ca din punctul meu de vedere discutia este incheiata.
q.e.d.(quod erat demonstrandum)
Va rog sa priviti cu ingaduinta eventualele mele greseli ! Multumesc !
P.S. Ce parghii legale are d-l SERBAN pt. a indrepta nedreptatea care i s-a facut ?