avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Activitate Clara8

Activitate Clara8

Discuție codul muncii
Buna ziua,
m-ar interesa care este procedura legala privind munca in ziua de sambata, respectiv munca cu flux continuu. Cum se raporteaza la ITM, care e procedura de plata, cum se remunereaza personalul. Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția agent de vanzari
Multumesc pentru raspuns, insa nu stiu cum trebuie constituite garantiile. Va rog sa ma ajutati.
buna ziua, va rog sa ajutati cu o solutie privind agentii de vanzari, respectiv reprezentantii de vanzari. Ce clauza as putea introduce in fisa de post pentru ca acestia sa raspunda in cazul in care sustrag bani din societate tinand cont ca agentii folosesc chitantiere si bani iar reprezentantii instrumente de plata. Precizez ca avem agenti in toata tara si nu stiu la ce modalitate as putea apela pentru a-i putea verifica periodic. Am avut cazuri in care agentii au incasat o suma mai mare de la client, au achitat valoarea produselor si restul l-au bagat in buzunar. Va multumesc anticipat.
Discuție fisa de post
buna ziua, va rog sa ajutati cu o solutie privind agentii de vanzari, respectiv reprezentantii de vanzari. Ce clauza as putea introduce in fisa de post pentru ca acestia sa raspunda in cazul in care sustrag bani din societate tinand cont ca agentii folosesc chitantiere si bani iar reprezentantii instrumente de plata. Precizez ca avem agenti in toata tara si nu stiu la ce modalitate as putea apela pentru a-i putea verifica periodic. Am avut cazuri in care agentii au incasat o suma mai mare de la client, au achitat valoarea produselor si restul l-au bagat in buzunar. Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un model de fisa de post pentru director economic, respectiv director de calitate care sa contina clauza privind predarea documentelor in cazul in care acesta pleaca din firma, catre noul angajat pe acelasi post. Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Contestatie p-v ITM
Intr-adevar, societatea nu este la prima abatere. La mine au venit acum, pentru intocmirea raspunsului la intampinare, insa nu prea vad cum as putea sa-i ajut.:((
Răspuns la discuția Contestatie p-v ITM
Nu am gasit greseli in p-v, a fost intocmit exact cum prevede legea. In contestatia initiala societatea a recunoscut ca a gresit insa considera ca nu a prejudiciat statul si este la zi cu plata datoriilor catre bugetul de stat......atat#-o
Buna ziua,
in urma unui control efectuat de ITM ni s-a intocmit un p-v prin care am fost sanctionati cu o amenda de 3000 lei pentru nedepunerea in termen a actelor de incetare a CIM pentru doua persoane si pentru depunerea cu intarziere a deciziei de suspendare a CIM a unei alte persoane. S-a depus contestatie in care s-a cerut transformarea in avertisment, ITM au depus o intampinare iar eu am de facut acum un raspuns la intampinare, insa nu stiu ce motive sa invoc tinand cont de faptul ca societatea a mai avut o abatere de acest fel anul trecut si a fost sanctionata cu avertisment. As incerca sa dau vina pe criza spunand ca amenda este mult prea mare pt o societate atat de mica si ca ne-ar produce grave prejudicii, insa nu stiu daca va tine.
Va multumesc, mi-ati fost de mare ajutor.
Buna ziua,
as avea nevoie de cateva sugestii privind motivele pe care le-as putea invoca intr-o contestatie impotriva unui proces-verbal de constatare a contraventiei pentru lipsa rovinietei. In data de 02.11.2009, la 12:35 a fost intocmit un p-v unei firme de transport potrivit art. 8, alin. 1 din OG 15/2002 in care s-a dat o amenda de 9000 lei pentru lipsa rovinietei. In p-v, la "Alte mentiuni(contravenient)" nu este specificat nimic. La "Alte mentiuni(agent constatator)" scrie: La control au fost de fata ag al pol. al comunei A reprezentat de ag. sef X, conducator auto Y. La semnatura contravenientului scrie "nu a fost de fata" si nu au existat nici martori. Mai mult, la ora 14:30 s-a cumparat rovinieta de la primul PECO pe care l-a gasit (este trecuta ora pe bon:((. Va rog sa-mi spuneti ce motive plauzibile as putea invoca pentru transformarea in avertisment.