avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatie p-v ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatie p-v ITM

Buna ziua,
in urma unui control efectuat de ITM ni s-a intocmit un p-v prin care am fost sanctionati cu o amenda de 3000 lei pentru nedepunerea in termen a actelor de incetare a CIM pentru doua persoane si pentru depunerea cu intarziere a deciziei de suspendare a CIM a unei alte persoane. S-a depus contestatie in care s-a cerut transformarea in avertisment, ITM au depus o intampinare iar eu am de facut acum un raspuns la intampinare, insa nu stiu ce motive sa invoc tinand cont de faptul ca societatea a mai avut o abatere de acest fel anul trecut si a fost sanctionata cu avertisment. As incerca sa dau vina pe criza spunand ca amenda este mult prea mare pt o societate atat de mica si ca ne-ar produce grave prejudicii, insa nu stiu daca va tine.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:10, 25 Noiembrie 2009
ati putea invoca si criza, insa in principiu ar trebui sa sustineti in continuare motivele invocate in contestatia initiala.
plus...poate gasiti greseli de completare a PV care ar duce la nulitate.
Nu am gasit greseli in p-v, a fost intocmit exact cum prevede legea. In contestatia initiala societatea a recunoscut ca a gresit insa considera ca nu a prejudiciat statul si este la zi cu plata datoriilor catre bugetul de stat......atat#-o
Plus ar fi bine sa ne respectam termenele pentru ca nu sunt chiar asa de mici si aceasta este obligatia noastra.
Amenda ati primi-o probabil si pentru faptul nu sunteti la prima abatere.
Intr-adevar, societatea nu este la prima abatere. La mine au venit acum, pentru intocmirea raspunsului la intampinare, insa nu prea vad cum as putea sa-i ajut.:((
Desi isi invata lectia intr-un mod costisitor, poate pe viitor vor invata sa-si respecte obligatiile legale.

Alte discuții în legătură

Contraventie helen d helen d buna , cum as putea sa anulez o contraventie , in valoare de 50.000 , pt ca nu gasesc nici o greseala pe procesul verbal , si totusi m-am gandit ca as putea ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala lorefaur lorefaur Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: Administratorul unei societati a primit o amenda de la Finante ca nu a depus documentele ... (vezi toată discuția)
Obligatii de serviciu in preaviz dany3377 dany3377 Buna seara. Sotia mea se confrunta cu situatia urmatoare: Si-a dat demisia de la actualul loc de munca, este in perioada de preaviz iar angajatorul i-a ... (vezi toată discuția)