adelaida_07 a scris:
Daca puteti sarii unele etape va priveste.
Romanul este inventiv.Ultima inventie : simplificare adoptiei. Procedeul : un cuplu doreste un copil, gaseste o femeie gravida care accepta sa declare ca viitorul tata este de fapt tatal natural. Sotia iubitoare il iarta si decide sa-i adopte copilul. Rezultatul : adoptia dupa modelul mai sus aratat. Un model indicat de catre persoanele de la serviciul de adoptii de care depinde in mare masura reusita adiptiei.
Va doresc succes si sa va traiasca copilasul.
Multumesc pentru urarile de bine !
Nu este vorba sa pot sari eu anumite etape ! Vreau ca totul sa fie legal !
Dar mi se pare putin ilogic sa deschid actiune pentru stabilirea domiciliului copilului, atata vreme cat micutul are declarat domiciliul la mine si mama este de acord cu acest lucru. Mai mult, am fost la primarie pentru acordarea alocatiei, impreuna cu mama naturala, si cei de acolo nu au avut nimic de comentat, fiind necesara prezenta mamei pentru a declara ca este de acord ca alocatia sa vina pe adresa mea.
Dar, avand in vedere ca 60 de zile de la nasterea micutului nu putem intreprinde nimic in vederea adoptiei, avem destul timp sa vedem cate actiuni trebuie pana la urma !
Foarte interesant procedeul descris de dvs., intr-adevar romanul este inventiv. Dar aceasta inventivitate este "fortata" de mirobolanta legislatie romana...Avand in vedere ca o adoptie "clasica" poate dura pana la 3 ani, nu e de mirare ca au aparut variante ocolitoare !
Stiu ca s-au facut imediat dupa '90 o gramada de porcarii, atat interne cat mai ales internationale cu copii adoptati. Oamenii aceia nu merita statutul de parinti ! Dar tu ca stat, chiar daca te-ai fript cu ciorba, nu inseamna ca acum trebuie sa bei un iaurt in 3 ani ! Ar fi trebuit gasita o cale de mijloc, suplimentat numarul personalului de la adoptii, creat un fel de birou unic unde sa poti obtine actele necesare (ma rog, o parte din ele...) etc., etc...
Legat de scenariul dvs., nu pot spune decat ca sotia mea nu este iubitoare, este inteleapta...:)