Bună ziua. Dețin un cabinet individual de psihologie ce punctul de lucru la terti. Anul acesta am început să lucrez în garsoniera bunicii mele cu care am făcut un contract de comodat cu bunica mea, detinatorul spatiului, cheltuielile pe care le plătesc aici fiind de întreținere în bloc ,separat de electricitate si internet. În cursul zilei de astăzi președinta blocului mi-a spus că ar trebui să fac contracte separate pentru punctul de lucru la radet si ppc, deoarece îmi desfășor activitatea în acest bloc. Cabinetul nu are numar de inregistrare la camera de comert, este inregistrat la anaf din anul 2023 avand cod unic de inregistrare si implicit in Colegiul Psihologilor. Conform legislatiei pentru cabinetele de psihologie ce demersuri sunt de facut in acest sens ? Este nevoie sa fac adaugire la dosar pentru a schimba punctul de lucru? Multumesc.
În dimineața aceasta accesand contul bancar de firmă (menționez că am un cabinet individual de psihologie- deci profesie liberala) am sesizat o sumă destul de mare ce a fost retrasă din cont, suma pe care nu am recunoscut-o ca fiind ceva ce-mi aparține, o tranzacție pe care nu am făcut-o care fusese deja incasata. Alte 2 tranzactii mici erau in curs de a fi incasate. Am sunat rapid la banca apartinatoare, am facut sesizarea, ei au blocat cardul, au limitat legatura acelor site/uri cu cardul meu apoi am facut un nou card. Au facut totodată și o cerere pentru recuperarea sumelor pierdute, însă mi s-a zis că nu știu dacă este posibil sa fie integral recuperate. As vrea sa stiu ce posibilitate de rambursare exista, ce as putea face mai departe, stiind ca exista legi ce prevad aceasta optiune ca fiind valida dar si optiunea de chargeback pe care o pot solicita la banca . Multumesc.
Buna ziua.
Ma voi muta in curand in apartamentul amenajat pentru destinatia cabinetului individual de psihologie, unde nu voi folosi deloc gazul (mentionez ca nu am nici aragaz, nici plita) doar un cuptor electric ce va fi pus pe blat/respectiv in priza-tip cuptor cu microunde. As dori sa stiu cum se procedeaza in acest caz pentru a inchide reteaua de gaz si a nu mai fi taxata, ulterior la costurile de intretinere pentru gaz. As dori sa stiu daca exista o procedura legala in acest sens si daca da, inspre ce pot sa ma indrept.
Orice raspuns in acest sens e binevenit. Multumesc.
Bună seara. De doi ani de zile mi-am deschis cabinetul individual de psihologie in acte iar partea de cheltuieli deductibile reprezintă o componentă destul de importantă pentru mine dar destul de ambigua, contabilul meu nereușind să mă lămurească legat de ceea ce pot deconta exact. În prezent îmi amenajez propriul cabinet si aș dori să știu dacă partea de veselă (ex cani pentru cafea, farfurii, cutii ) pot fi decontate pe cabinet. Mulțumesc anticipat pentru răspuns. Sunt destul de preocupată de această directie, intrucat e un subiect ce produce multa confuzie.
Sunt in cursul deschiderii unui cabinet de psihologie personal dupa o perioada lunga de colaborari si inchirierea unui spstiu. Sunt psiholog clinician, am cabinetul infiintat de anul trecut din martie, in acte sediu social fiind la locuinta personala iar punctul de lucru la terti.
Locul unde voi avea acum cabinet se afla la parterul unui bloc de locuinte. Proprietarul garsonierei ce va tine loc de cabinet este o persoana din familie care a fost de acord in acest sens. Intrebarea mea este- dpdv legal ce demersuri ar fi necesare: ar trebui sa inchei un contract decomodat cu aceasta persoana? Ar trebui sa cer acordul administratorului de bloc si vecinilor de langa garsoniera? M ar ajuta tare mult. Sunt putin stresata in acest sens.